‹‹‹ vissza Bobbyka adatlapjához vagy blogjaihoz

Írta sanguinee gazdi (Bobbyka), 2010. January 02. 18:48:12 #4518

Szomorú emlékeim:-(

14 évnyi életem során volt 3 nyilvánvaló alkalom, amikor undok "simabőrű" ócsárló megjegyzést tett rám, csak mert keveréknek születtem! (Shnauzer & fehér puli keverék). Egyik egy járókelő volt, de Erika, egyik gazdim megvédett engem! A másikuk állatorvos, legyen Dr. Bad, akit először hívtak ki hozzám gazdijaim, amikor kiderült, hogy rákos vagyok. Ez az állatorvos rám nézett lenézően és meg is mondta: "ez a kutya úgyse él már sokáig!" Éppen annyira ért hozzám, amennyire nagyon muszáj volt! Meg is akartam harapni!!! De legyőzött az altatójával... Gazdijaim nagyon haragszanak rá és nem felejtik el a nevét sem!
Ezután egy igazi állatszerető dokihoz vittek, legyen: Dr. Good, aki első reakciójaként azt mondta: "ezt a kutyust mielőbb meg kell operálni, hogy még tovább élhessen!" Így tőle kaptam még kb. másfél évet a műtétjét követően az életből! Utóbbi, akinek még köszönhettem az életem meghosszabbítását, hozzám való viszonyulása igazi állatcentrikusságra vallott! Ő valahányszor kijött hozzám megvizsgálni engem a műtét után is, meg is simogatott, kedvesen szólt hozzám (ellentétben a Dr. Kontárral = Dr. Bad)!!!
Kérdezem: az, aki lenéz egy keverék beteg állatot (Dr. Bad), az miért állatorvos???!! Csúnyán "lekezelt": az udvar betonján elaltatott és széttrancsírozta a daganatomat!(ha már kijött-alapon), a Dr. Good szakszerűen megoperált! Azaz: saját műtőjében,megfelelő higiénás, orvosi ellátással!!!
Szégyellje magát minden olyan "simabőrű", aki kigúnyol keveréknek született állatot!!!! Pláne, ha még állatorvos is!!!

Utolsó 10 hozzászólás

Írta Ciacica5 gazdi (Maszat), 2010. August 14. 14:25:37 #618835

Rettenetesen sajnálom!
Igaz,én nem keveréknek születtem de meg tudom érteni a fájdalmadat.Azért mert egy kutya keverék attól még lehet ugyanolyan kedves és aranyos mint egy fajtiszta.
Ennyit akartam mondani.Pápá

Írta rebeka1997 gazdi (Döme), 2010. January 31. 08:43:01 #310756

Szervusz Drága Bobbyka!

Először is nagyon sajnálom hogy már nem vagy a Föld nevű bolygón! De ne csüggedj! Ez csak a gazdiaidnak rossz,Te biztos nagyon boldog vagy! Hiszen most bizonyosan játszol Mondival,meg a többi keverék KUTYÁVAL. Szegény Gazdiaid még nem tudják milyen ott! Gondolj bele: megszületik egy csecsemő,és csak a csecsemő sír,a többiek örülnek/ha meg valaki meghal,a körülötte lévők sírnak,de az elhunyt nem!!! Vagyis ez bizonyítja,hogy a földre csak "szenvedni" jövünk. Az életnek egyetlen jó oldala van : a CSALÁD=beleértve az állatokat is!!! Majd ha énis ott leszek,akkor hatalmasat fogunk játszani,és majd megismerkedünk!!! És van egy nagyon jó ötletem:ha majd Dr. Bad megdöglik(már bocsánat),akkor tervezzetek(tervezzünk) egy olyan akciót,hogy minden kutya,beleértve a keverékeket is--->mert ők is KUTYÁK(!!),megtámadjuk és a pokolba kergetjük!!!
Szóval Te ne csüggedj,kitartás!!!! Addig játsz a többi állattal,Mondival is!
Kérlek add át az üdvözletemet:
Záxinak(skótjuhász),Zizinek(keverék),Plútónak(feketecica),Dagicicának(foltos),Fricinek(fehér cica),Lulunak(fekete cica),Picúrnak(fekete cica),Rudinak(vörös cica),a gazdi két békájának(Bubunak,és Bibinek),Pippinek(hörcsög),Jánosnak(hörcsög), egy másik Pippinek(Ő fekete hörcsög volt),Meg még két hörcsögnek akiknek nem volt nevük,és két halnak. Továbbá nagyon szépen kérlek add át a gazdi üdvözletét a papájának,a másik papájának,és a mamájának!!!! És kérlek mond meg nekik hogy nagyon jól vagyunk,és hogy a gazdiéknak(meg nekem és a családomnak) nagyonagyonagyon hiányzik a papa aki augusztusban hunyt el!!!


Nagyon köszönöm,Szofi,Döme,Suzy,Petyuska,Berci és Frici+a gazdik!!!!

Írta kesmoni gazdi (Pogi), 2010. January 22. 12:16:44 #292991

Még most is kiráz a hideg!!! A lelketlenségen! Engem "darabokból" Raktak össze és soha nem is mentünk másik orvoshoz! Nagyon sok mindent tett értünk már a doki bácsink és imádjuk Őt! Anya sokat küzdött míg rá nem talált! Nagyon sok minden múlik azon ki kezel minket!!! Ellnben én ilyen faji itéletekkel, hála Istennek nem találkoztam!

Írta kistappancs gazdi (Tapi), 2010. January 13. 13:09:44 #276160

Szia Bobbyka!
Nagyon örülök,hogy játszol Mondikával,ez nagyon sokat jelent számunkra!
A keverékek,igenis ugyanolyan bánámódót érdemelnek,mint a fajtatiszták!
Gazdikámék/mindegyik/ kiállnak a védelmükben,érdekükben.

Írta ntimea gazdi (Szuzy), 2010. January 09. 21:51:34 #270756

Drága Bobbyka!
Én is nagyon sajnálom, hogy már nem vagy közöttünk! Majd találkozunk a szivárványhídon valamikor!
Az én mamikám tudna mesélni rólatok, keverékkutyusokról! Ti mennyire hálásak és szeretetre méltóak vagytok! . És ezt én is tudom.
Az én mamim benne van az állatvédő egyesületbe, kutyamentők csapatába..... már kétszer is hozott haza átmenetileg mentett keverék kölyköt....és nekem is nagyon jót tett, hogy játszhattam velük. .
A mamim is és én is megsirattük őket amikor örökbefogadták (pedig nagyon jó helyre kerültek ) .
Nyugodjál békében!

Írta sanguinee gazdi (Bobbyka), 2010. January 03. 15:36:11 #260322

A doktor bácsi, aki szakszerűen megoperált engem azt mondta, a kutyuskák, cicusok minél kevesebb gyári tápot egyenek, mert ezek is tartalmaznak rákos daganatra hajlamosító anyagokat!

Írta sanguinee gazdi (Bobbyka), 2010. January 03. 09:25:47 #259550

A hátrányos megkülönböztetés a magyarok egyik nagy betegsége!!! Engem is többször megbántottak, csak mert keveréknek születtem, de gazijaim soha nem hagyták annyiban!!!
Nahhh, volt másik állatorvos is, aki lekezelően bánt velem épp emiatt, róla nem írtam a blogomban; egyik védőoltásom beadásakor viselkedett velem lekezelően, de nem szólalt meg, csak a testbeszéde, viselkedése mutatta, hogy lenéz engem, mert keverék vagyok! Mert volna megszólalni, akkor aztán a gazdijaim biztosan "helyreteszik!!!"

Bobby

Írta potya gazdi (Lea), 2010. January 03. 09:14:51 #259523

Vannak olyan országok, ahol a keverék kutya is ugyanolyan értékes, mint fajtatiszta társai.
Sajnos mi nagyon messze vagyunk ettől. Bár sokan a fajtatiszta kutyáikkal is kegyetlenül, embertelenül bánnak.
Egyetértek, aki ilyen különbséget tesz állat és állat között, ne menjen állatorvosnak.

Írta sanguinee gazdi (Bobbyka), 2010. January 03. 08:47:31 #259469

"Egy nemzet nagysága és erkölcsi fejlettsége híven tükröződik abban, ahogyan az állatokkal bánik." Mahatma Gandhi

Ne szégyelld te azt, ha szereted az állatokat. Ne röstelld, ha egy kutya közelebb van a lelkedhez, mint a legtöbb ember, akit ismersz. Hazug próféták, és otromba, komisz emberek azok, akik megrónak e vonzalom miatt, s ezt mondják: - Az emberektől lopja el az érzéseket, melyeket a kutyára pazarol! Önző, rideg fráter!"- ne törődj velük. Szeresd csak nyugodtan a kutyádat, ezt a csillogó szemű, fáradhatatlan barátodat, aki nem kér barátságáért mást és többet, mint valamilyen szerény koncot és egy-egy simogatást. Ne hidd, hogy gyöngeség és önzés késztet az állatokat szeretni. Testvéreink ők, s ugyanabban a műhelyben készültek, mint az ember, s értelmük is van, néha bonyolultabb és finomabb, mint a legtöbb embernek. Mások nevezzék gyöngeségnek az állatszeretetet, gúnyoljanak ezért - te sétálj a kutyáddal. Jó társaságban maradsz, s Isten tudja ezt." (Márai Sándor)

Írta sanguinee gazdi (Bobbyka), 2010. January 02. 20:51:08 #259084

Kedves Tapi, Mondi!

Köszönöm kedves megértő véleményeiteket! Sajnos vannak gonosz emberek, akik lenézik a keverék kutyusokat, pedig ők is ugyanolyan értékesek, mint bármely más kis állatka.
Sajnos már nem lehetek a gazdiék körében, a gazdik nagy fájdalmára, de ha a Dr. Bad-en múlott volna, még kevesebb ideig élhettem volna. Tudom, hogy nagyon szomorúak még most is, hogy nem vagyok velük, de tudom, hogy szerettek és szeretnek engem és nem felejtenek el. Ez vigasztal engem és igen, jókat játszunk Mondikával, és Mondika szeretetteljes üdvözletét küldi a Gazdijáéknak!

Üdv.,

Bobbyka

összes hozzászólás (12)