‹‹‹ vissza Nitro adatlapjához vagy blogjaihoz

Írta Szöszaszy gazdi (Nitro), 2012. September 27. 13:57:12 #21642

Váratlan tréning váratlan fordulatai

Jókor veszem észre,hogy Nitronak nem írtam külön blogot.Szóval neki esem.

Kezdjük egy nem régiben történt mondjuk tegnapi eseménnyel. Egy nem várt hívás következtében tréningezni mentünk délután 4re.

Kicsit háttérbe szorult a trükkök tanítása, komolyabb hangsúlyt fektetek az engedelmes résznek.
Javaslatra neki estünk a box tréningnek,mert Nitro mostanság hajlamos fél oldalasan,vagy kicsapott farral feküdni. Ez a módszer nem csak azért jó,mert a kívánt pozíciót a kutya hibátlanul hajtja végre,hanem azért is,hogy a későbbi feladatoknál ne lépkedjen előre,hanem stabilan feladatába álljon bele.

Szóval boxoztunk kicsit, pár ültetés, fektetés és állítás után hagytam erőt gyűjteni az őrző védőhöz.

Váltottunk! Lecseréltük a vastagabb bőrt ékre. A fürkészés szép stabil, gyönyörűen kerüli a palánkot is. Persze még nagyon gyerek,így csak 10m-es nyomkövetőn vezetem be, képes belerágni a segéd lábába..

Reggel kivittem nyomra is. Ügyes volt, nem sietett,így egyenes nyomon ment szépen, stabilan...egyre kevesebbszer szagol ki, ráérzett a feladatra.

Egy kis malőr még befutott nap végére..az egyik gyerkőc felvette a francia bundát és rossz gazda révén, a nyugodtan és stabilan helyben maradó kutyámat kifektetve hagytam..hát megtörtént aminek ilyenkor nem törvényszerűen de meg kell..Nitro felpattant, teli pofára fogta a bundát és ágyő eresztés..roló leenged..hiába a vér nem válik vízzé..

Jó pár nap őv pihenőre fogom a kis agyát,nehogy civiles legyen..hajlandóságot mutatna rá..de inkább kikezelem belőle az elején.

Már csak fél év a vizsgáig..hihetetlen hogy elszaladt az idő...készülünk rá, eddig nagy eredménnyel..

Hozzászólások száma: 0