‹‹‹ vissza Vacak adatlapjához vagy blogjaihoz

Írta Vacak-Vackor gazdi (Vacak), 2010. November 16. 12:32:57 #11923

A tünetek

Szóval nálam egyik percről a másikra jött. Nem volt előzménye. A gazdival este még sétáltunk, átugrottam a patakon, meg vissza, aztán mire hazaértünk már csak élettelenül húztam a lábam, mint egy kis fóka. Szóval egyáltalán nem tudtam felállni, húztam csak magam után a lábam, és még a farkincám is béna volt. Reggelre már összepisiltem magam...
A gazdi elvitt az állatorvoshoz és kullancs okozta bénulásra gyanakodtunk, mert pár hete összeszedtem ilyen élősködőt. Szerencsére nem a kullancs volt az ok, mert akkor már nem élnék.

A doki mondta műtétet és a gyógyszeres kezelést, meg a "szurikat", meg az altatást is. Megmondom őszintén, hogy sok reményt senki sem fűzött hozzám. Csak néztem a nagy bánatos mélybarna szemeimmel. A gazdasszony "nem engedett a negyvennyolcból".

Szóval elhordott szurikra, meg kaptam a gyógyszert, meg gyomorkímélő tablettát is. Meg mivel a hólyagom és a végbelem is bénult volt nem tudtam üríteni a vizeletet és bélsarat. Naponta pisiltetett és az étrendemre is nagyon vigyázott, hogy nehogy olyat egyek, ami szorulást okoz (sajnos csontot nem kaphatok még mindig).
Kisgazdimnak lelkiismeret furdalása volt a patakos ugrálás miatt, de az orvos megmondta, hogy ez a betegség nem megelőzhető. A gyógyítás pedig 80%-ban eredményes, de nagyon hosszadalmas és nagyon nagy türelmet igényel. A legfontosabb a vizelet és a bélsár rendszeres ürítése, mert ha elpang, akkor csúnya gyulladást okozhat. Javulás után is sok odafigyelés és az átlagnál nagyobb védelem szükséges. Hideg időben pedig a panaszok újra előjöhetnek, meg súlyosbodhatnak, ezért kaptam meleg kötött pulóvereket is. Tavaszra pedigtalán öszegyűjti a gazdasszony a műtét árát is. Most vettünk egy mágneses spirált, ami nagyon sokat használ, de nem csak nekem, hanem a gazdasszony derekának is.
(Érdekes két korong, amiből kis piramisok állnak ki és spirál alakban vannak elrendezve a korongon. Hát én soha nem hittem ezekben a dolgokban, de úgy látszik nagyon hasznos.)



Hozzászólások száma: 5

Írta Vacak-Vackor gazdi (Vacak), 2010. November 22. 04:19:15 #743236

A kerekes székben is tök jól tud mozogni Eszkuláp, de remélem nekem nem lesz rá szükségem.

Írta koviréka0323 gazdi (_Pajti_), 2010. November 21. 08:46:35 #741554

Igazad van!Eszkulápot sem akadálkyozza semmi!Ő is csak élni akart és ÉL! Mert van akarata,és hiszi,hogy meggyógyul egyszer,és te is meggyógyulsz mert minden barátod hisz benne!

Írta Vacak-Vackor gazdi (Vacak), 2010. November 19. 12:22:54 #739169

Édes vagy Pajtikám. Tuti megggyógyulok és legalább még 15 évig akarok élni.

Írta koviréka0323 gazdi (_Pajti_), 2010. November 19. 11:49:23 #739131

Lebénultál? Az,hogy lehet?Nem történhet meg.De egyszer minden kutya meggyógyul,és te különösen erős vagy!És te is meggyógyulsz.A pulcsik meg nem ártanak neked,semmit,csak szebb leszel!

Írta hoffmannsaci gazdi (Pamacs), 2010. November 16. 13:18:28 #736449

Én Pamacs vagyok drága Vacak!
Azért írok, mert elolvastam többször is a blogodat, meg a járok blogodat is, s eszembe jutott az én drága testvérkém Gina. Ő lépcsőn gurult le, s lebénult a derekától lefelé. Őt akkor gerinccel műtötték. Tudjuk, hogy milyen nagy odafigyelést, időt nem kímélő energiát igényel ennek kezelése, rendbetétele. S itt főként a kétlábúka közreműködése nagyon fontos. De nem is akarok itt többet írni, ha érdekel benneteket Gina testvérkém története, blogjai között megtaláljátok.
Nagyon örülök annak, hogy Neked is sikerült, ....mert Te is akartad...., s mert nagy szeretetet kapsz...., s adsz, ...csak így lehetséges...