‹‹‹ vissza Spagi adatlapjához vagy blogjaihoz

Írta Valimami gazdi (Spagi), 2012. October 01. 20:12:51 #21672

Új ágyat kaptam

Talán tudjátok már, hogy költözünk, másik városba, másik lakásba. Anya folyton dolgozik, csomagol, nem ér rá rám figyelni. Ráadásul elvette a régi jó kempingágyamat, azzal, hogy már tényleg megérett a lomtalanításra. Igaz kaptam helyette egy másik ágyat, de még nem tudtam megbarátkozni vele.
Ráadásul fel vannak szedve a szőnyegek is,azóta a párnámmal végig ágyazom az egész szobán. Ki tehet róla, hogy szőnyeg nélkül úgy csúszik a föld. Legutóbb is a legszűkebb keresztmetszetben feküdtem a fürdőszoba felé vezető úton, így elég nehezen jutott el oda anya, éjjel, álmosan, fájó lábbal.
Megkérte hát a fiát, hozza be az ágyamat, jó is lesz, ha szokom kicsit azt az új ágyat.
Igen ám, de el vannak csomagolva a paplanjaim, csak egy rövidke párna van elő, itt-ott lelógok róla, ezt tette be anya az ágyba is. A párna középen, két oldalt a kemény fa. Elmentem az ágy mellett, odasandítottam majd anyára és tovább mentem. Visszafelé úton ugyanez, ránéztem az ágyra, majd anyára, és továbbmentem. Ezt játszottam egy darabig, de sehogyan sem értették meg, hogy valamit mondani akarok, nem értek rá odafigyelni rám. Amikor rám parancsoltak hogy helyedre, akkor felültem az ágy közepére, de nem feküdtem le. Na majd lefekszel, ha elfáradtál, mondta anya és kiment a kazánházba pakolni.
Az egyik dobozban talált egy összehajtogatható szivacs napozóágyat. Betette az ágyamba úgy, hogy a két végén ráhajlik a fára. Na azóta én kétszer is meggondolom, érdemes-e felkelni az ágyból, ha hívnak. Végre megértették, mit akartam mondani:: párna nincs a fejem alá? Akkor nem is kell az ágy...

Hozzászólások száma: 2

Írta hoffmannsaci gazdi (Csibike), 2012. October 02. 08:45:32 #1324749

Spagikám!

Pamacs testvérkémmel még mindig vihogunk ezen a töréneten. Olyan jó szaftosan, mókásan írtad le az egészet, hogy csak úgy ittuk magunkba a történetet. El is képzeltük magunk előtt az egész szituációt.
Megnéztük a képeket is, s arra a döntésre jutottunk Pamaccsal, hogy vesszük a bőröndünket, s már utazunk is hozzád. Elvégre akkora ágyat kaptál Mamitól, hogy még mi is odaférünk melléd. Pedig még napozóágy-párnával is kitömte neked, mégis akkora helyed van, hogy azt meg kell osztanod a barátaiddal.

Spagikám! Légy egy kicsit türelmes kétlábúkáddal, mert egy költözés nem kis dolog. Mindennek a helyére kell kerülnie, s az sok időt vesz igénybe. De aztán Tiéd, vagyis akarom mondani, vagyis ugatni, hogy Tiétek lesz a világ. Láthatod Spagikám, Te voltál az első kétlábúkának. Neked már van gyönyörű, jó nagy ágyad, ahol pihenhetsz, nézelődhetsz, ahogy minden a helyére kerül. No akkor! Akkor ugorj ki az ágyacskádból, s nyalincs kétlábúka kezére egy nagy laffanty-nyálas-puszit, mert megérdemli.

Melyik városban fogsz lakni Spagikám? Nagyon sok boldog éveket kívánunkkétlábúkáddal együttaz új városban, lakásban. Kert lesz?

Ölel Csibike és Pamacs

Írta andi1 gazdi (Sissy), 2012. October 01. 20:46:14 #1324729

Nagyon szupi az új ágyad.
Hidd el,többet fog veled törődni a mamid ha már elköltöztetek és rendben lesz minden.Sok szerencsét és boldogságot kívánok nektek az új helyen.