‹‹‹ vissza Spagi adatlapjához vagy blogjaihoz

Írta Valimami gazdi (Spagi), 2012. November 29. 20:51:36 #21961

Túl vagyunk a költözésen

Kedves Barátaim!
Szörnyű volt másfél hónapig internet és az internetes barátok nélkül élni, de ma végre kaptunk telefont is meg netet is. Azonnal írok is nektek.
Visszaköltöztünk Pestre, pontosabban Imrére, itt is kertes házba. A radiátor és az üvegajtó között kaptam egy védett sarkot, kilátással a kertre. Egy kis fenyves van a kertben, (9 fából áll), oda járok pisilni a fák alá. Kár hogy nem fiú vagyok, emelgethetném a lábaimat. Anya első két nap pórázon vitt ki, hogy megtanuljam, hol intézhetem a dolgomat. Azt hittem, ez most már mindig így lesz, és jó pár napig nem voltam hajlandó póráz nélkül kimenni a lakásból Azóta ez már rendeződött. Viszont még mindig kétségbe esem amikor felébredek és nem tudom hol vagyok. Még hogy én, de anya hol van? Nyüszögve rohanok végig minden szobán, míg meg nem találom anyát. Ettől meg anya lesz nyűgös, mert arra riad fel az éjszaka közepén, hogy kivágódik a szobaajtó és én megjelenek nagy fújtatások közepette, aztán sarkon fordulok, és mint aki jól végezte dolgát, visszafekszem az ágyamba. Anya meg nem tud újra elaludni, csak az ijedt szíve kalapálását hallgatja. Most újabban kilincsre csukja az ajtaját, így csak az ajtórésen tudok jó hangosan beszuszogni. Most mondjátok, így kitolni velem!!!
Közben kiderült, hogy öregszem. Nem tudok lehajolni, ha valami leesik a földre, nem tudom felvenni és megenni, nem hajlik a derekam. Anya akart venni egy etető állványt, de olyan drága volt, hogy arra most nem telik így költözés után. Talált egy kisebb vödröt, éppen megtartja a tálamat, már csak azt kellene megoldani, hogy ne kelljen az egész lakáson keresztül tologatnom a tálat a vödörrel együtt, mire elfogy belőle a kaja. Majd biztosan kitalál erre is valamit anya.
Röviden ennyi történt mifelénk. Majd a télen, főleg karácsony után gyakrabban itt leszünk és egyenként megkeressük a barátaimat. Addig is legyetek jók.
Millió orrpuszi minden kedves barátomnak
Spagi

Hozzászólások száma: 3

Írta hoffmannsaci gazdi (Pamacs), 2012. November 30. 18:04:44 #1340019

Drága Spagi és Anycija!

Nagyon hiányoztatok nekünk is, de hát mi türelmesen vártunk, mert tudtuk, hogy milyen nagy dolgokat visztek véghez.
Pestimre! Nem messze van mamikétlábúkám gyerekkorához. Ő Lőrincen lakott 12 éves koráig. Azóta is szívesen gondol vissza Lőrincre, a régi otthonára. Pedig az nem volt olyan szép lakás, mint amikor 12 éves korában Zuglóba költöztek. Szívesen gondol vissza Tigris cicájára, akit sajnos ott kellett hagynia, mert a szülei nem engedték elhozni az új lakásba, emeletre. Odaadták egy családnak, s azok nem vigyáztak rá, elszökött. Azóta sem volt hír felőle, pedig csak pár házra odébb került. Kiscicákat várt. Ezt azóta sem tudja kétlábúkám megbocsátani a szüleinek. Nagyon lelkibeteg lett a cicája után. Nagyon szerették egymást...., de akkor a szülők döntöttek, nem a gyerek/kétlábúka...

Spagikám! Ahogy leírod, nagyon jó helyet kaptál a lakásban. A kert gyönyörű lehet. Hogy nem vagy fiú, ne bánd! Pisilni ülve is lehet. Én már láttam fiú kutyust is ülve pisilni.

Hát igen! A póráz! Én sem szeretem, sőt testvérkém Csibike, s most már a legújabb kisgézengúz Machó sem. Szeretünk szabadon lenni. Ahol meg új helyen vagyunk, ott inkább közelebb maradunk kétlábúkához, hiszen Ő mindentől megvéd bennünket.

Spagikám! Nyugi! Ha még szuszogsz jó párat az ajtón kersztül, hidd el kinyílik, s Te végülis ott leszel kétlábúkád ágya mellett, de az is lehet, hogy az ágyában...

Spagikám! Gerinc probléma lehet, hogy nem tudsz hajolni. Ezt azért meg kéne nézetni, nehogy nagyobb baj legyen. Ideig-óráig elmegy a vödörtologatásos kajaevés, de nem ez a megoldás. Jól van na! Tudom! Egy ilyen költözés után nem igazán maradt pénz ilyen dolgokra, mint orvos.

Várunk továbbra is sok szeretettel.

A NÉGY TESTVÉR: Pamacs, Csibike, Jenny+, Gina+


Írta zsazs gazdi (Mizi), 2012. November 30. 14:31:59 #1339905

Kimondhatatlanul örülök annak, hogy előkerültél - és túl vagy/vagytok a költözésen és kezd kialakulni minden az új helyeteken.
Elhiszem, hogy szokatlan az otthonod, idegen helyek és illatok, de hidd el, hamar meg fogod szokni.
Már nagyon izgultam érted/értetek, mert nem gondoltam, hogy ilyen sokáig "némaságra" vagytok ítélve. De az a fontos, hogy minden rendben van és nemsokára többet fogsz jönni, jobban rá fogsz érni.

Írta andi1 gazdi (Sissy), 2012. November 29. 21:15:45 #1339749

Nagyon örülünk nektek,hogy ismét itt vagytok.
Meglátod hamar megszokod az új helyet,és rájössz,hogy a mamidat sem lopták el,nem kell az éjszaka közepén keresni.
Tavasszal már a kertet is biztos nagyon fogod élvezni.
A derekadra küldöm a gyógypuszikat.
Kívánom,hogy legyetek nagyon sokáig boldogok az új helyen.
Puszi!