‹‹‹ vissza Minibull Carlos adatlapjához vagy blogjaihoz

Írta vammarcsi gazdi (Minibull Carlos), 2010. March 20. 20:15:38 #6496

Mégsem olyan sima?.......

Sziasztok!
Na ennyit a "sima ügyről", amit reggel írtam......
Most voltunk sétálni, szöges nélkül, mondván tök ügyi voltam reggel.
Ja, de az reggel volt..... most meg jött egy büdös macska... .gondoltam elkapom a frakkját.... ., csak elfelejtettem, hogy a póráz végén ott van anya is... ... Én nem akartam rossz lenni, csak hát az a macska.....Mire hazaértünk, anyának annyira fájt a keze, hogy be kellett vennie egy Cataflamot. Be is dagadt egy kicsit...Ha holnapra nem javul egy kicsit a keze, akkor tuti nem megyünk a HP-ra. Pihentetnie kell, mert hétfőn mennie kell dolgozni, és könyvelni fél kézzel nem lehet...

Érzem, hogy valami nem kerek, mert idebújtam anya lábához aludni... .., és most bocsánatkérőn ...horkolok. Mint aki jól végezte dolgát....
De ahogy anyát ismerem meglessz ennek a böjtje, a következő HP-n olyan leszek mint aki most tette le az engedelmességit....

Hozzászólások száma: 5

Írta Kölyök11 gazdi (Burkus), 2010. March 22. 10:29:35 #405993

Nem is értem a kutyasulik hogy nem haltak még éhen!

Írta vammarcsi gazdi (Minibull Carlos), 2010. March 21. 20:26:00 #405598

Kedves Vanda!

Nem kívánok magyarázkodni neked sem, és leírni még 25x, hogy a sima nyakörvvel nem boldogultunk. És ezúton kérek minden kedves olvasót, aki ezt a blogot olvassa, hogy máson köszörülje a nyelvét.
Te bizonyára személyes jó barátom vagy, akivel minden nap együtt sétálunk, és ismered a kutyámat is ugye?
Örülök, hogy a te kutyád nem húzós, (már) és annak is, hogy mindenki ilyen profi kutyakiképző.

Írta ejfelke gazdi (Lill), 2010. March 21. 12:08:16 #404504

Örülök, hogy Carlos kezdi megérteni a dolgokat, de egy alkalomtól ne várj csodát! Én is le akartalak beszélni már az elején a szögesről, de belátom, hogy tudjátok normálisan alkalmazni, nem estetek át vele a ló túl oldalára, így azt mondom, hogy megérte! Ha nem sétáltatás, hanem tanítás céljából teszitek rá fel, akkor tudni fogja, hogy mire való és rá fog jönni, mert nem hülye! Remélem a kezed rendbe fog jönni és Carlos mihamarabb megtanulja, hogy mit szabad és mit nem.
Annyiban had segítsek, hogy szerintem több szabályt kellene otthon az egész(!) családnak betartani a kutyával szemben. Illetve, szerintem ha az elején nem hámmal kezdtek (amit nem egy ilyen fajta kutyára találtak ki), akkor lehet, hogy most nem lenne gond. Bár ki tudja...
Mindenesetre sok sikert!

Írta Kölyök11 gazdi (Burkus), 2010. March 21. 11:02:23 #404429

Én annyit fűznék hozzá a dologhoz, hogy Carlos egy teljesen más habitusú kutyus mint amikkel talán dolgod volt eddig Fanni, (bár ezt nem tudhatom)
De Carlos egy bullterrier. Eszméletlen erővel és rendkívüli akarattal. Ezt a fajta munkakutya magas fájdalomköszöbbel. Teljesen más nevelési módszert kíván mint teszem azt egy vizsla.
A Fanni közel nem tud olyan erőt kifejteni séta közben mint mondjuk a Carlos vagy a Burkus vagy más bull típusú kutyák.
Ami a szöges nyakörvet illeti, nem véletlen találták fel, és a szögek is hajlítottak, természetesen senki nem akarja lefűrészelni a kutyája nyakát.
Sajnos azoknál a kutyáknál akik önfejűek (ami a bull sajátja) azoknál valahogy elejét kell venni ennek,mivel olyan fizikai erejük van aminek ha nem vszed elejét a fejedre fog nőni a kutyus.Pl. Burkus olyan szinten húz, hogy már komoly erőfeszítést igényel h megtartsam...és inkább addig húz amíg el nem kezd köhögni.
Egyébként én is tervezem egy ilyen nyakörv beszerzését, és fogunk vele gyakorolni.
természetesen ez a felszerelés nem kell és nem való mindenkinek. De azt sem hiszem hogy ha valaki ilyet is kipróbál azt le kellene szólni. Mert ez a kutya érdeke is. Ha pl a Carlos ezt nem tanulja meg és megrántja a pórázt és mondjuk sikerül elszabadulnia elszalad és elütik? Sajnos a jó cél érdekében néha olyan eszközöket is be kell venni amit hidd el a gazdi sem szívesen használ,de a kutyus érdeke.

Írta vammarcsi gazdi (Minibull Carlos), 2010. March 21. 09:27:44 #404268

"Kedves" Fannika! (hogy stílusos legyek!)

Ez az első, és egyben utolsó alkalomis, hogy válaszraméltatom ahozzászólásaidat.

Örülök,hogy rendszeresen olvasod a blogjaimat, a véleményedet elolvastam, és tudomásul veszem, de megkérlek, hogy a továbbiakban ne írj rólam ilyen lekezelően, mert nem ismersz sem engem, sem a kutyámat.

Nincs miért magyarázkodnom, de azért megjegyzem, hogy a kutyám nem félelemből, és nem kényszerbőlteszi meg nekem amit megtesz. Látszik a képeken, hogy mennyire retteg tőlem a kutya......
A kapcsolatunkat ne féltsd, az legyen a mi dolgunk.

Az üzeneteidet pedig, -hanem tettszika stílus,- akkor a továbbiakban is törölni fogom.

Üdv: Carlos Gazdi