‹‹‹ vissza Totyka adatlapjához vagy albumaihoz

Totyka

Hullámos papagáj

Feltöltve: 2015. October 21. 19:07:13

Hozzászólások száma: 2

Írta Sz01 gazdi (Kili), 2015. October 21. 20:28:37 #1730811

Játékoknál a fémeket is érdemes kerülni ugyanis a legtöbb pl. a képeiden látszódó láncon lógó ha jól tudom állítólag atka ellen védelmet nyújtó korongnak is a lánc,drót részén csak nagyon vékony az ártalmatlan réteg(tulajdonképpen az ártalmatlannak nevezett réteg is mérgező de ebbe most nem megyek bele) ami hamar lejön róla így hosszabb távon fémmérgezést okozhat ha a csőrébe veszi,nyalogatja.

Írta Sz01 gazdi (Kili), 2015. October 21. 20:27:54 #1730810

Szia!
Azt hittem régen írtam hogy a bolti vacak ülőrudak ártalmasak, tönkreteszik a lábukat,ízületeiket helyettük természetes különböző vastagságú(1-3cm vastag de elágazásként maradhat vékonyabb ág is) elágazó,ferde,lejtős nem mérgező faágak kellenek ülőrúdnak(autóúttól távoli fűzfa, nyárfa, nyírfa, hársfa, permetmentes almafa), a bolti vacak játékok egy része is ártalmas(csengő,tükör,műpapagáj) a többi pedig felesleges(labdák,stb) helyettük természetes elfoglaltságok,játékok kellenek amiket tudnak rágni,forgácsolni ilyen például az autóúttól távoli fűzfa leveles gallyai lemosás után úgy ahogy vannak belógatva csokorba vagy ágakból,gallyakból natur kenderzsineg segítségével házilag készített játékok(hintát,létrát és még sokmindent lehet csinálni) de az újonnan feltöltött képeket elnézve már nem vagyok benne biztos hogy írtam. Írtam de Te még nem változtattál vagy csak akartam írni?

Ha írtam így utólag hozzáírnám azt is hogy nem tudom mekkora ez a kalitka de 2 hullámosnak 100cm hosszú, 50cm mély és 100cm magas kalitka kell minimum ez tényleg csak a minimum ahhoz hogy jól érezzék magukat tehát lehet nagyobb is ha van hely. Lehetnek akár egy 2 méter magas,80cm mély és 2-3 méter hosszú szobai röpdében is. Túl nagy kalitka,röpde nincs. A minimális 100x50x100cm-es kalitka is csak akkor jó ha mindennap ki vannak engedve minél több de legalább pár órára vagy legalábbis folyamatos felügyelet mellett nyitva van a kalitka ajtaja hogy legalább a lehetőségük meglegyen a kijövetelre. Ehhez persze madárbiztossá kell tenni a szobát és minimum 1 de inkább 2-4 helyre faágakból csinálni kell nekik mászókát,kiülőt amiken mászkálhatnak,rághatnak, amik között repkedhetnek amíg kinn vannak és ne a bútorokon,karnison üljenek mert ott megrághatnak, lenyelhetnek ártalmas, mérgező dolgokat.