‹‹‹ vissza a(z) Kutya fórumhoz

Miért veszik össze szuka és hím kutya? fórum

Írta Cintarella gazdi (Lillu), 2010. November 16. 05:37:46 #423039

Mivel mindkettő még fiatal, most nevelődnek, most tanulnak. Ha jól irányítod őket, nem lesz baj. Felnőtt korukra kialakul a végleges rangsor és nem lesznek komoly összezördülések.
Bármi kialakulhat, az igaz . de mire gondolsz?

A kutyák nem beszéddel kommunikálnak, hanem morgással és harapással. Nekik a foguk használata természetes, mint ahogyan a verekedés is. Egy kan és szuka verekedése, ritkán torkollik , komoly véres harcba. Odakapás, csípés, fenyegető hang, ettől nem kell kétségbe esni.

Előzmény: #422369

Írta gazdi (), 2010. November 15. 09:16:01 #422615

Szia Yessi
Nálunk két pit kutyus van, Archi fiú nemrég múlt egy éves...Ő hat hetes kora óta nálunk van...Cappy a kislány 9 hónap körüli...És másfél hónapja lakik nálunk...Archi elkényezetett, mendent megkapott szinte inygen, Cappynek eddig nem volt jó sorsa...
Minden nap birkózás és bunyó van...Viszont biztosan látom rajtuk hogy mikor játék és nem avatkozom bele, pedig külső szemlélő már biztos hitte hogy harcolnak
Szóval összecsattan a foguk, mummognak is, erővel lökik fel egymást, a nyakon bőr cibálás szinte minden percben van...Ilyenkor sosem lépek közbe, még akkro sem ha egyik másik felsikit egy fültépésnél...Mert folymaatosan egymás fülére és lábára vadásznak
Egyetlen egyszer keleltt őket szétszednem, akkro tényleg összevesztek, de nem rangsoron...Mivel a kislány a vehemensebb ő bántotta afiút...és acsarkodós, morgós hangok kíséretében csaptak össze...Szétszedtem őket, gyorsan leültetem őket rám kellett figyelniük, öt percre külön zártam őket...majd mikor lehiggadtak újra kezdhették a játékot...
Néha szerintem is durván játszanak, azaz iszonyú erővel futnak egymásnak mint két bika...De minden ok nélkül nem szedem szét őket...Ha van lehetőséged videózzd le mit csinálnak vagy fényképezzd le...Hátha abból látszik, látjuk, látják hogy játék e vagy harc?

Írta dani-1 gazdi (Yessi), 2010. November 14. 19:48:01 #422369

Hát nem is tudom a pontos okát,csak gyanítom és még sem értem.Az igazság az,hogy a szuka kutya az idősebb és álltalába ő kezdi de van amikor a 6 hónapos komondor kezdi a morgást.Lehet féltékenyek egymásra és azért?Hiszen ahogy észre veszem a fiselkedésükröl mindketten egyformán ragaszkodnak hozzám,vagyis szeretnek és kedvelnek engem.Eszt én is viszonzom mert nagyon kedvelem mind kettőt.
Végül is nem marják egymást csak szerintem keményen ijesztésröl van szó,hogy ki legyen a fö vezér kettőjük között.De bármi ki alakulhat ettől tartok.

Előzmény: #422327

Írta Cintarella gazdi (Lillu), 2010. November 14. 18:10:05 #422330

A kan egy kicsit erősebben fogott rá a szukára, amitől az dühös lett. Olyan nagyon felhúzta magát, hogy nem tudott leállni. A kan meg tartotta a pozicióját, mert ő az idősebb és a dominánsabb. Rájuk kellett szólni, hogy megnyugodjanak. Utána játszottak tovább.
http://www.indavideo.hu/video/Bunyo_16

Előzmény: #422327

Írta Cintarella gazdi (Lillu), 2010. November 14. 18:02:44 #422327

Neked baj ez, vagy nekik?
Előbb derítsd ki az összeveszés okát, utána lehet megoldást találni.
Mindig valami esemény váltja ki , nem utálat, vagy szeretet.

Írta dani-1 gazdi (Yessi), 2010. November 14. 16:36:31 #422299

Sziasztok!Mijen tapasztalotok van szinte eggyütt felnőtt baráti kapcsolatba lévő lablador-szuka és komondor-hím összeugrása között?Elvannak egész nap játszanak egymással,mindkettővel foglalkozva van szinte egyszerre és elég váratlan pillanatban egymásnak esnek.Nem ojan durván de ez nem a legjobb így aszt hiszem.Adataik fent vannak.
Mit javasoltok ennek elkerülésére,hogy eszt ne csinálják?
Köszönöm.

ugrás az oldal tetejére

A fórumokhoz csak blöki.hu tagok szólhatnak hozzá!
A fórumokhoz történő hozzászólással elfogadod a fórumszabályzatot.

MDJ0dXRmcWtnYWI5bGVkOGpoNW45ZG5kcDI=