‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte gazdi (), 2011. December 24. #1030

Mit tegyek, hogy ne féljen?

Zserbó kutyámnak, van egy boxa, és kényelmesen bele is fér.tegnap, ha beledobtam a jutalomfalatot, belement, rácsuktam az ajtót, és folyamatosan etettem. ma is gyakoroltam vele, de ha beledobom, ő csak nézi, és elhátrál, vagy megugatja. :( mit tegyek, hogy ne legyen ilyen?

kategória: kutya, válaszok száma:1, kérdés értékelése:-

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta LilaMoszat gazdi (Szonja), 2011. December 24. #6174

Ne csukd be az ajtót. Túl gyors a szoktatás irama.

Vedd lassabbra. Rakd be egy általa használt plédjét, vagy játékát, és napközbe egy két falatot dobj be de ne állj ott mellette. Ha bemegy érte, és ott vagy, dícsérj rá szóval, de szép lassan haladjatok előre.

4-5 napig így dobáld be neki a falatot, majd etetésnél rakd be a tálját de ne csukd be az ajtót! pár napig ott kapjon vacsorát is, de napközbe ugyan úgy párszor dobj be falatot neki.

Ha szoktatok közösen játszani, akkor utána összekötheted azzal, hogy bedobsz egy falatot, bemegy érte, kihozza, várod már egy kedvenc játékkal és közös játék, így jutalommal fogja összekötni a boxban való létet.


Figyeld a testtartását, ha már úgy megy be, hogy nem maga alá csapott farokkal és lehúzott fejjel, akkor léphetsz tovább úgy, hogy kirakod pl a kertbe vagy másik szobába a boxot, mert kötheti helyszínhez is. Ott is először nyitott ajtóval, ha már nincs gond, akkor a legvégén csukd csak be az ajtót.