‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte gazdi (), 2012. January 01. #1059

Miért visítanak a malacaim olyan sokat?

Van 2 tengerimalacom, anya és lánya. napi 2x-3x kapnak eledelt, + közte a nasi meg a zöldség (nem mindig). az itatójuk 1,5 decis. naponta 3 adag vizet isznak meg, szerintem ez a fű hiánya miatt van. napközben is visítoznak (vagy fütyülnek?), de az a helyzet, hogy éjszaka is csinálják. éjszakára kiveszem az itatót, mert folyton ráncigálják, és csörögnek vele. mi lehet a baj? nem megfelelő a táplálékuk? esetleg félnek valamitől?

kategória: kisemlős, válaszok száma:6, kérdés értékelése:+4

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta andi1 gazdi (Sissy), 2012. January 03. #6347

Biztos nagyon cukik,én is imádom a tengericocikat.
Igen,állateledel boltban,kisállatkereskedésekben,Fressnapf-ba lehet venni szénát.Zacskóban szokott lenni úgy mint a forgács.
Majd tavasszal szedhetsz nekik gyermekláncfüvet,azt is imádják.Csak mindig mosd meg,és ne vizesen add nekik.Vagy olyan helyről szedd ahol tiszta,nem mehetett rá permet,vagy másmilyen mérgező dolog.

Válaszolta andi1 gazdi (Sissy), 2012. January 02. #6337

Zöldség minden nap fontos lenne,kevesebb vizet innának.Mindig kell,hogy rágjanak valamit,nagyon szeretik egész nap rágcsálni a szénát.Ők éjszaka aktívabbak,tehát nem fognak aludni éjszaka.Ha füttyögnek akkor jól érzik magukat.Ők mindenre visítanak,állandóan ennének.Pl.ha zacskóból kapják az ételt,akkor minden zacskó csörgésre visítanak.Ha a hűtőből akkor a hűtőajtó nyitásra visítanak.Az enyémek nem voltak éhesek,mert mindig volt előttük ennivaló,de ha kiengedtem őket,akkor megálltak a hűtő előtt és visítottak.Ha meghallották a hangom,vagy a lépteim,visítoztak,füttyögtek,szaladgáltak.Éjszaka meg mindig motoszkáltak,rágcsáltak,kergetőztek.Ők ilyen természetűek.