‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte gazdi (), 2012. January 07. #1073

El kaphatom a kutyámtól a rühösséget?

Csibész kutyám sajnos rühös lett. vettünk neki ampullát, amit vízben kell feloldani és azzal kezeljük. ma reggel enni adtam neki, és a fejével az arcomhoz és a nyakamhoz dörgölődött. nem tudtam neki ellenállni, és még meg is puszilgattam a fejét (a fején nincs rüh, illetve nem hullott ki a szőr, csak a hátán kisebb foltokban).
szóval bejöttem, és rögtön megmostam az arcom meg a nyakam, de nagyon viszket. már be hintőporoztam és be is kentem testápolóval, de még mindig viszket és egy picit ég is. nem látok rajta se kiütést, se kipirosodást, csak szimplán viszket. szerintetek elkaptam a rühösséget a kutyámtól? mit csináljak?

kategória: kutya, válaszok száma:6, kérdés értékelése:+3

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta andi1 gazdi (Sissy), 2012. January 08. #6390

Igen,elkaphatod.
Közvetlen érintkezéssel terjed a kutyák, valamint a kutya és az ember között. Néhány napnál tovább azonban nem képes életben maradni a gazdaszervezet, azaz a kutya nélkül.
Az emberre átkerült rühatka a ruhán is átrágja magát, hogy a bőrt elérje. Főleg azokat a területeket támadja meg amelyekkel a gazdi a kutyával érintkezik. A bőrreakció az irritáló bőrkiütéstől a súlyos allergiás reakciókig terjedhet. Mivel az ember nem természetes gazdaszervezete a rühatkának, az atka csak néhány órán át tartózkodik az ember bőrén, de a kutyával történő folyamatos érintkezés az ember állandó újrafertőzését eredményezi.

Válaszolta rexsona gazdi (Szultán), 2012. January 07. #6386

Sziasztok,én úgy tudom nem kaphatod el,más az állatok rühössége és más az emberi.Szerintem egy állatorvos megtudja mondani biztosan hogy elkaphatod-e.Egyébként nem is biztos hogy rüh,a kihullot szőr még nem biztos hogy azt jelenti.