‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte babsziii gazdi (Balu), 2012. January 30. #1120

Hideg-meleg

Kinti kutyat a nagy hidegekben (-15,-20c fok alatt) erdemes bevinni ejszakara (+20c fok) vagy meg beteg is lehet ezert (medence- es tudogyulladast is kaphat egy tenyeszto szerint) ? kinek mi a tapasztalata? az allatorvosoknak is elter a velemenyuk, ezert kerdem meg itt is.

kategória: kutya, válaszok száma:2, kérdés értékelése:+3

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta vorosritty gazdi (Nia), 2012. January 31. #6643

Igen, a hirtelen nagy hőmérséklet változás okozhat egészségügyi problémákat. DE! A tartós hideg sem tesz jót.
Lehet most még úgy látszik simán tűri a hideget, de idősebb korában (vagy ha eleve gyengébb az immunrendszere) visszaüthet a dolog.
Ami biztos hasznára van, az amit Rico is említett: egy megfelelő méretű (nem túl nagy, nem túl kicsi, hogy elférjen benne, de be is tudja fűteni a teste melegével), bélelt, szigetelt kutyaház (hő és nedvesség szigetelés fontos)...mármint ha nem megoldható a bent tartás.

Válaszolta VKevin gazdi (Rico), 2012. January 31. #6642

Szerintem ha van kutyaháza,és belül van neki takaró,pléd,akkor kibírja kint.De ha nagyon szereted és sajnálod,akkor vidd be.Az én apukám asztalos,és szigetelt házat csinált neki.