‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte gazdi (), 2012. February 19. #1167

Nyakörv

Szerintetek veszélyes egy macskára nyakörvet adni? mert sokat kóborolnak és beakadhatnak a kerítésbe is...de nem igazán tudom mit tegyek...

kategória: macska, válaszok száma:4, kérdés értékelése:+2

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta MissyofMissylandia gazdi (Queen Missy mbsz), 2012. February 19. #6865

Lehet ráadni nyakörvet, de olyat, amelyik ha megrántja, szétpattan és leesik. Vannak ezek a pattintós zárasok, azok a jók. A chip tényleg jó megoldás, már ha becsületes a befogadó. Sok kétlábú nem olyan. A nyakörvet úgy kell ráadni, hogy a mutató ujjad és a középső ujjad élére állítva aláférjen. Tudod, mintha pisztolyt csinálnál a kezedből. Rendszeresen ellenőrizni kell, hogy nem vág-e bele. Az is jó, ha a fülét tetováltatod. Talán az jobb is, mint a chip, mert az észrevehető, és a megtaláló nem mondhatja, hogy nem tudtam kié. A különböző csingilingiket el kell felejteni. Nem tudom, ki találta ki, hogy csengő kell minden nyakörvre, de annak akasztanék egy kolompot a nyakába. Kb olyan zajhatást okoz ez a cicának.