‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte gazdi (), 2012. March 31. #1267

Lehet a kullancsriasztó szer mellékhatása?

Amióta használtuk a kullancsriasztó cseppeket a kutyánkra azóta, mintha fáradékonyabb lenne, ma reggel hányt is és azóta a hasa furcsa zuborgó hangot ad időnként. az étrendje nem változott ugyanúgy tápot evett. lehetséges, hogy lenyalta magáról a szert és attól van?

kategória: kutya, válaszok száma:3, kérdés értékelése:+2

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta LilaMoszat gazdi (Szonja), 2012. March 31. #7426

Ha nem tudod hogy kell náluk lázat mérni:

Az étvágytalanság, levertség, feltűnő rossz hangulat általában a láz miatt van.
Láz mérés:
Ehhez fel kell emelni a kutya farkát, a testét meg kell tartani, és óvatosan a végbélbe kell nyomni a lázmérőt. Ha szükséges, kérjünk segítséget: kérjünk meg egy ismerőst, hogy tartsa egy helyben a kutyát. Arra kell csak ügyelni, hogy ne toljuk nagyon mélyre, elegendő 2-3 cm-ig.
Ha nincs kéznél lázmérő, akkor a hátsó lábakon, a comb belső felületére helyezzük a kezünket, és ha túl forró, gyanakodhatunk a lázra. Az viszont ne tévesszen meg senkit, hogy az a testmeleg, melyet az embernél érzékelünk láz esetében, a kutyáknál még lehet normális testhőmérséklet!

A kutya normális testhőmérséklete függ az állat testsúlyától: minél nagyobb tömegű, annál alacsonyabb az átlaghőmérséklete. A mini fajtáknál, akik 1-5 kg között mozognak, a 39-39,5 fokos testhőmérséklet normálisnak mondható, a nagy és óriástestú kutyáknál pedig a 38-38,5 fok. Ebből következik, hogy a kistestűeknél 39,5 és 40 fok felett, nagyobb testűeknél viszont 38,5 fok felett beszélhetünk lázról. Ha egy nagytestű kutyának 40 fok feletti testhőmérséklete van, azonnal forduljunk orvoshoz!


Tehát a ti esetetekben 39,5 feletti hőmérséklet már láz.

Válaszolta LilaMoszat gazdi (Szonja), 2012. March 31. #7425

ha kutyára valót használtok, ilyen tünet nem lehet attól.

Bőr pirosság, szőr hullás lehet ha allergiás valamelyik összetevőre.

Vizelete ha barnásabb, esetleg véres , ha az ínye sárgás vagy fehéres, plusz láza van, akkor azonnal orvoshoz vele, mert babesiosis tünetei ezek.