‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte gazdi (), 2012. August 03. #1648

Hogyan?

Sziasztok!
nagyon harapdálós nimród. ami már fájdalmas na. nem vagyok finnyás de olyan kis hegyes fogai vannak. ha kifárasztom annyira nem csinálja...de éjjel-nappal nem futkozhatok vele. mivel egyedül nem akar. ötlelt?

kategória: kutya, válaszok száma:3, kérdés értékelése:-

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta annali gazdi (Málna Luca), 2012. August 03. #9131

Ez normális egy kölyöknél, a mienk is ilyen volt! Ha nagyobb lesz nem csinálja!

Válaszolta debi09 gazdi (Muffin), 2012. August 03. #9130

még most van a fogváltás ideje!!!
viszket mert nől a foga!!!!!
ez átlagosan 6 hónapos korukig tart!!!!!
adj neki egy gumi játékot amit nem bír lenyelni!!!!!
6 hónapos kora után még néhány napig viszketni fog neki!!!!
ha ez utána is így fojtatódik a gumijáték marad szolgálatban ahogy be kell vonni a NEM!!! szót is!!!!
avagy ha rágja a kezed és még mindig fáj élesen ejtsd ki pl. a FÁJ!!! szót ha valamelyik szó hallatán már csak úgy rágja a kezed hogy nem fáj vagy elkezdi nyalogatni esetleg már nem rágja dicsérd meg és még jutifalatot is adhatsz neki!!!!
ezt ismételgetni kell naponta többször!!!!!

Válaszolta Giniras gazdi (Delinke), 2012. August 03. #9127

Nem kell elviselned a harapdálást. Még nagyon kicsike, még most szocializálódik, s nagyon fontos, hogy megtanulja, mekkora az a harapás, ami már fáj neked, úgyhogy a következőt tedd: ha túl erősen harapdál, akkor éles, fájdalmas, magas hangon jajdulj fel - az alomtársai is így tennének, úgyhogy meg fogja érteni. Szóval jajdulj fel, s húzd el a kezed. Ha ezt mindig eljátszod vele, mikor túl erőset harap, akkor ezt megjegyzi, s felnőtt korában is igyekszik majd annál kevésbé erőset harapni, még akkor is, ha nagyon hevesen játszotok pl és véletlenül fog rá a kezedre - tehát ez nagyon fontos dolog.

+vegyél neki hajtott csontot és sok gumijátékot, meg ilyen plüss kacsát, aminek zörög a szárnya, nah azt imádják! Szóval legyen min élesíteni a kis fogacskáit, valszeg most váltja őket.