‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte gazdi (), 2012. August 08. #1667

Milyen tápot vagy kaját adjak amynek?

Eddig mindig váltogattuk a tápokat mert mindig mindet megunta, és nem ette meg. milyen tápot ajánlanátok? vagy esetleg adjak neki konzervet vagy kutya szalámit?

kategória: kutya, válaszok száma:2, kérdés értékelése:+1

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta Kalvadosz gazdi (Gino), 2012. August 09. #9215

Egy kutyának nem kell folyton váltogatni a tápot nem ember, ha egy táp megfelelő minőségű és jó neki ( nem allergiás rá) akkor annál kell maradni. A kutya nem ember a gazda kívánja sokszor a változatosságot, a váltogatással csak azt kockáztatod hogy bele botlasz egy olyanba ami valamilyen allergiát vált ki vagy nem megfelelő tápértékű számára, konzervet kutya szalámit felejtsd el max jutalomnak jó vagy egyszer egyszer de ha megízleli és nem hajlandó utána megenni a tápot megint a minőség rovására megy a dolog egy konzerv sem tartalmaz elegendő tápanyagot ahhoz hogy egy kutyát csak azzal etessünk, a váltogatással válogatóssá teszed még nem vagy elkésve 1 éve válassz neki egy jó minőségű tápot amiben meg van minden és ha már választod akkor legyen allergiára hajlamos kutyáknak való ne csirkés mert fehér szőrű így kimondottan hajlamos lehet az allergiára és persze legyen felnőtt már kaphat azt én vagy happy dog-ot vagy dog chow-t (az kicsit alacsonyabb kategória) vagy pedig amit mi is eszünk hills ezekben van szőrre bőrre való és olyan ami nem csirkés, és minden tápanyagot megkap nem kell mellé semmi más. A konzerv ellen az is szól hogy nem rág eléggé így előbb utóbb majd elkezd fogkövesedni, azt nem néztem hogy fajta tiszta e de tudnod kell hogy a kutyák van úgy hogy betartják maguknak az egy böjt napot egy héten amikor a gazdi ha akar sem tud bele tuszkolni egy falatot sem mert neki kell az az egy nap amikor kitisztul ez nem baj. Ha nem eszi meg a tápot akkor vedd el másnap rakd le ne legyen előtte egész nap és mindig egy időben etesd én este szoktam az a legjobb. Az éhes kutya mindent megeszik 3 nap után neki fog állni bármit is raksz elé nem kell félni nem fog éhen halni és tilos a nasi és az asztalnál kapott falatok mert attól sem lesz étvágy. Röviden ennyi...