‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte gazdi (), 2012. August 23. #1718

Tippek

Tud valaki valami jó tippet behívás megtanítására?
amy kicsit önfejű és mindig csak a szagokkal van elfoglalva. ha el is megyek kicsit távolabb tőle vagy hívom nem zavarja, sőt még a falatkára se jön. csak a szagra koncentrál.

kategória: kutya, válaszok száma:7, kérdés értékelése:+5

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta Petra1992 gazdi (Csillag), 2012. August 30. #9516

Szia.
1. Álljunk közel a kutyához, kezünkben jutalommal.
2.Lépjünk kissé távolabb, mozgassuk meg a jutalmat, és hívjuk a kutyát.
3.Amikor a kutya elindul felénk, dicsérjük meg és adjuk oda neki a falatot.

Ez egy nagyon jó könyvből van. Szerintem próbáld ki.

Válaszolta Marcsikoló gazdi (Muki), 2012. August 23. #9432

Lehet, hogy hülyeségnek tartod, de én úgy hívom őket, hogy leguggolok és megváltoztatom kicsit a hangsúlyom. Kedveskedve hívom őket. (mint mikor a babáknak beszélsz, de nem gagyokok, hisz az számomra olyan... nem tudom, mintha fogyatékos lennék xD)
persze gondolom ilyenkor hülyének néznek, de ez kit zavar? inkább, minthogy elüsse az autó vagy bármi baja legyen! Miután odajön, megdicsérem, megsimogatom. Ha simán szólok, már arra is odajön, de azért szerintem a hangsúlyon van a hangsúly!

Válaszolta aprilkaelblinger gazdi (Fülöp), 2012. August 23. #9425

Először otthon gyakorold a behívást,és hogy ha ott 100%-osan megy,akkor vidd el máshová. Én az udvar után is olyan helyre vinném gyakorolni,ahol sokszor voltatok,esetleg tehetsz rá egy 5-10m-es pórázt amíg nem megy máshol is biztosan a dolog.
Póráz nélkül meg ne kövesd el azt a hibát,hogy ha nem jön vissza akkor elkezdesz utána menni mert a kutyának vagy az jön le,hogy fogócskáztok,vagy az hogy nem kell visszamennie,hiszen te úgy is mész utána és biztonságban van. Menj a másik irányba,és a kutya megfog ijedni,hogy egyedül marad,és a legtöbb esetben utánad fog menni,ha csak nem hiszi azt hogy ő az úr,és ő irányít.
A második általános hiba,hogy sok gazdi ha visszahívja a kutyát rögtön pórázra teszi. A séta során többször hívd vissza,jutalmazd,simogasd,majd engedd vissza futosgálni ,játszani.
Lehet hogy az otthoni gyakorlásnál elég a táp jutalom falatnak,de ha más környezetben ahol sok az inger,van hogy más motiváló eszközt kell bevetni.
De ha van a közeletekben kutyasuli,érdemes lenne elmenni,ott megtanítanak más-más behívási módszereket,és a kutyus is találkozik más kutyákkal,emberekkel.