‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte gazdi (), 2012. September 01. #1735

Segítség, hörögve köhögés!

Yoda egy órája, elkezdett hörögve köhögni. perceken át köhöhögött (inkább fuldoklott) akkor megnyugodott, amikor az első két lábát felemeltem. az állatorvos szerint, megfázás, adott neki két szurit, és megvizsgálta a torkát. nem nyelt le semmit. hazahoztam, most jobban van, de néha még mindig köhög, de nem ilyen roham szerűen, mint előtte. a fejét is nagyon rázta, arra is kapott szurit. mi lehet ez?

kategória: kutya, válaszok száma:3, kérdés értékelése:+1

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta Kalvadosz gazdi (Gino), 2012. September 02. #9554

Nekünk is volt már kennel köhögésünk, és valószínű úgy kaptuk el kétszer is hogy hiába figyelek rá fiú kutya lévén nyalogatja a szuka pisit. Figyelj oda rá eztán hogy ne nyalogathasson semmit mikor sétáltok, és jól mondják hogy fertőző ezért ne nagyon vidd olyan helyre ahol sok kutya megfordul mert tovább adhatja nekik pisivel is akár. Ahhoz hogy ne forduljon elő ez többet tudok mondani neked egy tuti megelőző receptet mi már évek óta nem kaptuk el azóta amióta nem csak veszettség ellen oltatjuk évente Ginot, hanem megkapja minden évben a KOMBINÁLT oltást is, ebben a vakcinában olyan anyagok vannak amik ellenállóbbá teszik a kutyát a betegségekkel szemben. Nekünk azóta nincs semmi bajunk lekopogom. Ha már dokinál voltatok akkor nem kell félni túléli nem lesz semmi baja, vissza emlékezve elég ijesztően tudnak köhögni és főleg éjszaka jönnek rá a köhögések, de pár nap alatt rendbe jön főleg ha még időben vitted el. Még egy ellenőrzés a dokinál, vagy még egy két szuri és rendbe jön. A kombinált oltásról pedig szerintem érdeklődjetek mikor adathatjátok be neki legkorábban, ha van másik kutyus akkor annak már most érdemes.