‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte gazdi (), 2012. October 21. #1830

Mit ehet a görim ?

Van egy görénykém. és arra lennék kíváncsi hogy milyen kaját adhatok neki ? azt tudom hogy disznó hús kizárva. de adtam neki a sült húsból amit ettem és olyan kérően nézett rám ;....
de nagyon keveset adtam neki.. egyébként csibe comb volt... szabad neki olyat adni ?

kategória: kutya, válaszok száma:3, kérdés értékelése:+1

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta andi1 gazdi (Sissy), 2012. October 21. #10021

Semmilyen fűszeres ételt nem ehet.A só kifejezetten méreg a számára.Tejet sem szabad,minden göri laktózérzékeny.Maximum a kimondott cicatejet,de abból sem sokat.Ehet sertéshúson kívül bármilyen húst nyersen,vagy egy pillanatra átforralva.Én így adom neki.Jó minőségű macskaeledelt,göriknek készült száraz tápot.De a legtáplálóbb és legmegfelelőbb számára a hús.Zöldséget csak ritkán,kis mennyiségben,mindig meghámozva és mag nélkül.A szervezete nem hasznosítja a zöldségféléket,csak "átmegy" rajta,így tápérték szempontjából nincs rá szüksége.Sissy imádja a banánt,dinnyét azt szokott kapni nasinak.
Van aki szereti az uborkát.De csakis meghámozva,mag nélkül szabad azt is.Édességet nem kellene neki adni,de Sissy néha néha kap egy kicsit,mert odavan a sütikért meg a tejszínhabért.Ehet nyers tojássárgáját,esetleg mézzel összekeverve.Mindegyik göri nagyon szereti a vitaminpasztát.