‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte gazdi (), 2012. November 22. #1873

Mik jellemzők egy vizslára?

A cím sokat elárul, azt szeretném megtudni, mi jellemző egy vizsla kölyökre. a kutyám geszti spániel keverék , bár nagyon hasonlít egy vizslára. az utca végén van egy vizsla kan, szerintem attól lehetnek.
a többiek nem hasonlítottak rá, de ő kinézetre nekem nagyon gyanús!!
kérlek segítsetek!


köszi!!

kategória: kutya, válaszok száma:6, kérdés értékelése:+2

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta Kalvadosz gazdi (Gino), 2012. November 27. #10350

Ha annyira nagy kutya tudor vagy mért nem tudtad azt is mi jellemző egy vizslára XD cöh..

Válaszolta Kalvadosz gazdi (Gino), 2012. November 23. #10278

Sziasztok, a tappancsai méretéből ítélve közepes testalkatú lesz és lehet az átlagnál kicsit hosszabb szőre lesz mert nem olyan durva a szőre hanem inkább a spánielére hajaz ahogy nézem. Annyit még hozzá tennék hogy mivel ő keverék kutyus fontos hogy figyeljétek a csontozat fejlődését fontos hogy megkapjon minden tápanyagot a helyes csontfejlődéshez, nehogy gond legyen figyeljetek az etetésére majd, esetleg kérjétek ki a doki véleményét mikor legközelebb viszitek oltásra hogy mit gondol kell e külön valami kiegészítő vagy nem e lát olyasmit amire oda kell figyelni, kölyök korban még könnyű ezeket kiküszöbölni.
Csak ennyivel egészíteném ki és persze mindennel egyet értek az előttem szólókkal.

Válaszolta Lemon gazdi (Lemon-Kókusz), 2012. November 22. #10277

Nos, amit Panda gazdija elkezdett, azt fogom folytatni. Minden abszolút úgy van, ahogy leírta, én csak kiegészítem.
Egy vizsla-spániel keverék... Nos... Mondjuk úgy, hogy az egész kerted fel fogja forgatni. Mivel a spánielek és a vizslák is vadászatra, a vad felkutatására lettek kitenyésztve, valószínűleg Geszti is nagy vadász lesz. Igazi energiabomba várható, szóval ne is gondolj egy szelíd, nyugodt, fáradékony kutyára. Ő pörögni fog folyamatosan, de persze a simogatást nagyon szereti majd (és gondolom, most is). Szerencsére a két faj, amiből származik, nagyjából azonos személyiségű, de persze lehetnek kivételek. Küllemét nem tudom megjósolni, kis termetű biztosan nem lesz, annyit írhatok. Jófej kutya lesz, az biztos. Okos lesz, szóval tanulni nyugodtan lehet vele. Én is kíváncsian várom, hogy mi lesz az ,,eredmény''!

Válaszolta evernight gazdi (Panda), 2012. November 22. #10276

Szia! Hát igen, Geszti tényleg felettébb gyanús...
Az én Pandámban is van vizslavér (az anyuka vizsla, apuka valami labradorféle ) és hát biztosra mondhatom, olyan okos, értelmes kutyám,mint Ő, még sosem volt, pedig pici gyerekkoromtól fogva mindig voltak kutyáim...Esküszöm,olvas a gondolataimban,minden apró jelre reagál... Ami szerintem nagy általánosságban jellemző rájuk,hogy nagyonnagyon kedvesek,barátságosak - emberrel, állattal egyaránt.A kisgyerekeket imádják.Érzékenyek - az én Pandám már egy szemöldökráncolástól képes megsértődni és elvonulni. Imádják a vizet, de nagyon! És sajnos buzog bennük a vadászösztön, amiről nekem sajnos nem sikerült leszoktatnom... Panda a madarakat nem bírja,ha ott vagyok és rászólok,türtőzteti magát mert nagyon szófogadó, de ha nem látom (mert mondjuk egyedül van kinnt a kertben) bizony előfordult már,hogy tollcafatok voltak szerteszét...
Nagyon játékos, és igényli a társaságot, a törődést, a szeretgetést.
Házőrzésre teljesen alkalmatlan ( a címemet azért nem írom ide, hehe...) max. ugat ha jön valaki, aztán hanyatdobja magát akár vadidegennek is egy kis pocisimire...
Szóval szerintem nagyon szerencsés vagy, ha tényleg van Gesztiben vizsla!
A spániel vérvonal viszont nem tudom mennyire fogja a fentieket befolyásolni...