‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte gazdi (), 2013. March 04. #2015

Hogy tudnám megtanítani alexnek az ugrókötelezést?

Szerintem nagyon jópofa trükk és szeretném, ha alex is megcsinálná

kategória: kutya, válaszok száma:1, kérdés értékelése:+3

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta Spániel gazdi (Zsömi), 2013. March 04. #10903

Először tanítsd meg rendesen ugrálni.Ha ez meg van kezdhetitek tanulni az ugrókötelezést.Még hozzá így:
Állítsd a kutyát egy lábtörlöre vagy kisebb szőnyegre.Gyakoroljátok az ugrálást úgy hogy a kutya ezen a felületen landoljon.Fokozatosan távolodj el tőle közben néhány lépésig, míg ő továbbra is a szőnyegen ugrál.
Egy kb 2 méter hosszú könnyű kötél egyik végét erősítsd valahová derékmagasságba.Miközben a kutya a szőnyegen van, lassan mozgasd a kötelet előre-hátra, hogy megszokja.
Add ki az ugrálás vezényszavát és próbáld átlendíteni közben alatta a kötelet.Ne akarj teljes kört tenni vele.Először jutalmazd meg a kutyát az ugrálásért, ha nem is sikerült alatta átlendítened a kötelet.Még rá kell érzeni a kötél mozgására.Addig az ugrálás sikere azon múlik, hogy jókor időzítve utasítod-e az ebet.
Ha egyszer már át tudja ugorni a kötelet lendítsd át alatta kétszer.Ha elég sokáig van a levegőben vagy rövid a teste lassabban is hajthatod a kötelet.Összpontosíts arra, hogy alacsonyan és alatta lendítsd át.

Ez a trükk nagyon sokáig tart mire a kutya megtanulja.Ne gyakorolj vele egy-egy alkalommal túl sokáig, hogy megőrizze a lelkesedését.Sok sikert!