‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte gazdi (), 2013. March 17. #2034

Agresszió! mit tegyek, hogy újra elviselje az idegeneket?

Egy hónapja sétáltam dominóval.sajnos nem voltam figyelmes ésnem vettem észre,hogy a hátam mögött jön egy család.szokásához hiven oda ment barátokozni.a család azt hitte, hogy támadni akarés mie észbe kaptam és visszahivtam volna már meg is ütötték egy sétabottal.azóta dominó nehezen enged közel magához idegeneket.a probléma az,hogymostanság semmi ok és előjel nélkül nekimegy az embereknek és megugatja őket.séta közben szembe jön valaki,oda megy és elkezdi ugatni, közben látszik rajta,hogy fél.

kategória: kutya, válaszok száma:1, kérdés értékelése:+4

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok beküldés ideje szerint

Válaszolta tamasviolaeszter gazdi (Tapmancs), 2013. March 18. #10957

Ez velünk is megtörtént a tavaly nyáron, Tapi egy kisgyerek heccelte, s ő annyira becsavarodott, hogy minden idegent, sőt egyszer a szomszédot is megugatta...
Akkor énis kérdeztem, remélem hogy segít: http://www.bloki.hu/_kerdesek-es-valaszok/1696/agressziv-lett-mit-tehetnek
Mi úgy kezeltük, hogy extra adag sétát kapott, extra törődéssel, emberek között vondd el a figyelmét, és ha nem vagy biztos magadban ne is engedd el ilyen helyen (Tapi, aki egyébként halálra nyalna, mintsem megharapna, még pórázon sem nyugodott meg ilyenkor, morgott),kérd meg vmelyik barátod hogy kísérjen el sétálni, labdázzanak, vagy adjon kaját Dominak, ha őt megtűri, akk. vidd a központ fele, ahol emberek vannak, (bocs, nmtom hol szoktatok sétálni, de ha jól tudom akk. a városon kívül), de csak fokozatosan, vagy sétálj más kutyákkal együtt, mert ha ők nem támadnak és nem látja rajtuk, hogy félnek akkor ő sem fog.
Fő, hogy fokozatosan vidd emberek közé, és ne erőltesd nagyon, van amikor a dolog magától is mególdódik.Remélem, hogy érthetően fogalmaztam,( ha vmi nm pontos kérdezz vissza) és tudtam segiteni valamennyicskét, és Domi rendbejön.