‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte gazdi (), 2013. June 30. #2171

Ha ilyen lenne, mit tegyek?

Egyik barátnőm megkért, hogy menjek el vele sétáltatni a kutyát. 5 hónapos golden retrieverje van. sajnos epilepsziás és félek, hogy rohama lesz. ilyenkor mit kell tenni? hagyjam? vagy nyugtatgassam? valamint mennyire lehet egy ilyen kutyát megterhelni? a gyógyszereket kapja rendesen, de sokszor van rohama, barátnőm elmondása szerint.

kategória: kutya, válaszok száma:4, kérdés értékelése:+2

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok beküldés ideje szerint

Válaszolta andi1 gazdi (Sissy), 2013. June 30. #11485

Nem sokat lehet tenni,arra kell figyelni,hogy biztonságban legyen,ne essen le sehonnan vagy ne rántson magára valamit.Előfordulhat,hogy összeharapja a nyelvét és ilyenkor véres hab jön a szájából.Semmiképpen nem szabad a szájába nyúlni,mert a nyelvét nem fogja lenyelni,viszont a kezünkön sérülést okozhat az összeharapással.A roham közben nem kell nyugtatni,mert öntudatlan állapotban van.Ha elmúlik a roham akkor lehet nyugtatni.Mindenképpen orvosi kezelésre van szüksége,gyógyszeres kezeléssel kordában lehet tartani az epilepsziás rohamokat.

Válaszolta Kriszti2 gazdi (Cappy emlékére), 2013. July 01. #11487

de vannak olyan kutyák amik megérzik előre, úgyhogy szerintem a kutyusokat is nézd, hátha valami változás lesz rajtuk, vagyis én úgy tudom

Válaszolta Berkenye gazdi (Berkenye), 2013. July 01. #11488

A mi, 9 éves tacskó szukánknak is szokott lenni, (bár nagyon ritkán) epilepsziás rohama. Nem csinálunk vele semmit. Leülünk mellé, és figyeljük. Elzavarjuk mellőle az összes többi kutyust, de nem nyúlunk hozzá.