‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte gazdi (), 2014. February 23. #2466

Hogyan szoktassam le a kutyámat arról, hogy mindent megegyen?

A kutyám akárhányszor sétálni viszem, mindent megenne amit az utcán elszórnak, ilyen maradék ételekre gondolok.
úgy látom tudja, hogy rosszat csinál, mert ha időben észreveszem és rászólok akkor nem eszi meg. de előfordult már olyan is, hogy ki kellett vennem a szájából.
mit tegyek?

kategória: kutya, válaszok száma:7, kérdés értékelése:+1

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta Katus4 gazdi (Bogi), 2014. March 20. #12849

Gyengéden csapj rá az orrára ha valami van a szájában! De csak annyira, hogy meglepődjön! És mondd határozottan:fúj! Nem szadab! Vagy nono!

Válaszolta BükiBianka gazdi (Mia), 2014. March 18. #12840

Nem tudom hogy elengeded-e mikor ilyen történik,de ha igen akkor csak azt tudom mondani hogy ne engedd el,mert velünk is ilyen probléma volt és egyszer valami nagyon rosszat evett meg és 4 napig bántotta a hasát,és többször hányt is meg feldagadt neki az arca.Inkább mikor rá értek vigyétek messzebb kirándulni.Nekünk végülis jobb lett.

Válaszolta Dalmatian gazdi (Dalmuska), 2014. March 01. #12797

Szia! Ez nem egy szeru kerdes. Ha tenyleg nagyon veszes akkor erdemes egy kutyakikepzovel beszellni, szukseg eseten el is vinni:)

Válaszolta Leonetta gazdi (Háni), 2014. February 23. #12781

Ez a kérdés engem is foglalkoztat. Az én kutyám nagyon jól tudja,hogy semmit nem vehet föl, de még is, és ilyenkor persze lapít, behúzza fülét farkát. Ebből már egyből tudom,hogy valamit felszedett, ha rászólok egyből kiköpi és az oldalára fekve megadja magát. Ötletek??

Válaszolta wooh gazdi (Brownie), 2014. February 23. #12778

Ezt úgy kellene igazán komolyan csinálnod, hogy meg kell neki tanítani az élelemmegtagadást. Ez úgy történik, hogy ti magatok szépen séta elött lementek és csapdát állítotok, elszórtok ezt azt, majd direkt arra mentek. Nagyon figyeltek és abban a pillanatban, amikor már nyitja a száját, rettentő határozottan rászóltok és letiltjátok.Ezt addig kell csinálni, ameddig már kb 1-2 méteres körben kikerüli a kaját. Ez azért fontos, mert bármikor felehet mérget az utcáról, pláne mostanában gyakoriak a mérgezések. Valószínűleg, amikor rászóltál eddig nem érezte, hogy tényleg nem szabad. Lehet nem voltál elég határozott... tiltás és tiltás között is van különbség. Úgy tiltsad le, mintha tudnád, hogy az a kaja ott mérgezett. Hidd el, teljesen másképp fogsz rászólni. Itt a kutya élete múlhat ezen. Legyél nagyon kemény, de ne bántsad és ne pöcköld az orrát... nem az őskorban vagyunk.

Válaszolta Volfbest gazdi (Zoey), 2014. February 23. #12776

http:www.gyakorikerdesek.huallatok__kutyak__435535-hogyan-tanitsam-meg-a-kutyam-hogy-csak-azt-eheti-meg-amit-tolem-kap http:www.gyakorikerdesek.huallatok__kutyak__2115765-hogy-tanitsam-be-a-kutyam-hogy-soha-senkitol-nem-fogadhat-el-barmifele-etelt-e http:www.gyakorikerdesek.huallatok__kutyak__985363-hogy-tanitsam-meg-a-kutyamnak-hogy-ne-fogadjon-el-masoktol-se-ennivalot-se-jut Ezt okvetlen olvasd el: http:overload.gportal.hugindex.php?pg=34096262

Válaszolta keszthelyiblanka gazdi (kukucs), 2014. February 23. #12775

szerintem azt,hogy meg kell egy kicsit pöckölni az orrát!kukucs is csinált ilyet és nálunk be jött ez!most már csak azt eszi meg amit viszünk a sétára jutalom falatot