‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte gazdi (), 2014. May 25. #2542

Van egy angol cocker spánielem.főképp a spanisokat kérdezem de aki tudja válaszolhat.érdemes a meleg miatt lenyírna a szőrét a kutyámnak?

Nagyon melege van és gondolkodom hogy elvigyem-e a kozmetikushoz.de nem tudom hogy hogy jó ötlet-e vagy sem.

kategória: kutya, válaszok száma:6, kérdés értékelése:+1

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta tamasviolaeszter gazdi (Tapmancs), 2014. May 27. #13076

Szia. Tapmancs kutyusom pont a hétvégén lett megkopasztva. Mint ahogy ezt előttem is írták, így könnyebb fülön csípni a toklászt, de a kullancsot is egyszerűbben fel lehet fedezni a rövid szőrben. Nem utolsó sorban a kutyának is kényelmesebb így és a fül alatti szőrcsomók is kiiktathatók vele. Persze attól még majd ugyanúgy kímélni kell majd a nagy melegben, de nem mindegy hogy plusz egy fél kiló szőr melegít-e vagy sem. :)

Válaszolta Nagymarjanka gazdi (Bojszi emlékére), 2014. May 27. #13075

Hali! A környékünkön élő spancsik, mind rövid bundát kapnak a nyárra. A toklász miatt sem utolsó szempont, mert így könnyebb észre venni, mielőtt befúródna és gondot okozna.

Válaszolta Tücsitacsi gazdi (Tücsök), 2014. May 26. #13074

Szia! Nekünk is van spániel ismerősünk, akinek nyáron mindig rövid bundája van!

Válaszolta Kira2013 gazdi (Kira), 2014. May 26. #13071

Szia! Egy ismerősömnek is spániele van és ő minden nyáron lenyíratja 2* általában.Szebb is lesz a kutya és mire jön a rossz idő megnő neki.Tudom egy spániel hosszú szőrrel szép de anélkül is édi.

Válaszolta Sziszi01 gazdi (Csini), 2014. May 25. #13069

Nekem is nagy szőrű kutyám van. Sokan azt mondják, hogy hülyeség lenyírni, mások meg minden nyáron kopasztanak. Szóval kb fele-fele az arány. Csini is nyírva lesz két hét múlva, mert nagyon tömör a szőre, és melege van. Mivel sportkutya, ezért is jó, ha le van nyírva, gyorsabb lesz, és nem lesz olyan melege! :)