‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte gazdi (), 2014. August 14. #2618

Sziasztok!
van-e valakinek tapasztalata kutyusa fizioterápiás kezelésével kapcsolatban? köszönöm!

Coccolino mindkét térdét műtötték. írtam a két sajnálatos eseményről blogot, de most már itt is megkérdezem, mert tehetetlenek vagyunk!
egy elismert, ortopéd állatorvos nem tudta, vagy nem akarta megmondani, úszhat-e a kutyusunk (imádja a nagy vizet)?! menjünk fizioterápiára és ott mondják meg, hogy úszhat-e?! a blogban van a kórlapja másolata. nem várok ott választ, nekem az is nagyon jó, ha itt is tudtok javaslatokat, tapasztalatokat adni a kutyusok fizioterápiás kezeléséről!
köszönöm!

kategória: kutya, válaszok száma:5, kérdés értékelése:+2

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta Nagymarjanka gazdi (Bojszi emlékére), 2014. August 17. #13332

Cocoka! A pénz sajnos nagyon úr, kár, hogy ezt befolyásolhatja a gyógyulást. Szerintem beszélj a Noésokkal is, hisz ők híresek arról, hogy sok balesetes, v. valami betegség miatt járásra képtelen kutyust hoztak annyira rendbe, hogy életre valóak lettek. A masszírozásban is lehet, hogy tudnak segíteni, a Gazdid is meg tudja tanulni és akkor nem kell fizetni érte. Az úszást szerintem nem kell abbahagyni, legfeljebb nem nagyon mély vízben és ne menj messzire, esetleg pórázzal. Én konkrétan tudom, hogy vannak olyan gyógytornászok, akik hozzád hasonló kutyusokkal foglalkoznak, de ez viszont pénzbe kerül, azért utána érdeklődők majd. A pránanadi első tanfolyamát a gazdi is elvégezte, ő is ott tudta meg, hogy lehet állatokon is alkalmazni. Szerintem ha nem bíztok a dokiban, akkor keressetek újat, még akkor is, ha az egy kicsit távolabb van. Pl. itt a Blökis oldalon is kérhettek tippeket!

Válaszolta Sziszi01 gazdi (Csini), 2014. August 14. #13327

Szia! Nem teljesen idevágó, de hátha segít! Nekünk Zsömi kutyánk daganatos, mikor ezt diagnosztizálták, akkor már túlságosan előrehaladott volt, a műtéthez. Mi pránanadis kezelésre vittük, ami sokat segített, lehet nektek is segít. :)

Válaszolta Nagymarjanka gazdi (Bojszi emlékére), 2014. August 14. #13324

Szia! Bojszinak azt mondta az orvos, hogy gyengék a hátsó lábai és kopott mindkét térdízülete. Ő direkt javasolta, hogy jót tenne az úszás neki, de sajnos nem szeret úszni, mi a Balatonban próbáltuk. Javasolta még a masszírozást is, hogy jobb legyen a vérellátás a lábaiban. Szerintem, ha Coco szeret úszni és meg tudjátok ezt valahol oldani, biztos nem árthat neki, sőt!