‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte gazdi (), 2011. June 06. #517

Palota kutyának mivel lehet tisztítani a fülének a külső és belső részét?

Elsősorban olyanok tanácsát kérném,akiknek van palota kutyájuk!!!
mostanában az egyik palota kutyám elég sűrűn vakargatja a fülét,de csak az egyik felén.megnéztem van e benne neki valami,de nincs.már amennyire bele tudtam nézni.gondoltam,hogy esetleg piszkos neki,csak hát nem tudom mivel szabad tisztítani neki a fülét kívül és belül.előre is köszönöm segítségetek!

kategória: kutya, válaszok száma:5, kérdés értékelése:+1

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta Vivien1999 gazdi (keti), 2011. June 12. #3218

hát igen beteg lehet a füle vagy valami belement szegénynek mennyetek állatorvoshoz kitisztitani a fülét

Válaszolta Lilkababa gazdi (Lilike), 2011. June 09. #3180

Mi tavaly jártuk így,Lilike ugyanilyen tüneteket mutatott,elvittem az orvoshoz és jól tettük,ki kellett takarítani a fülét be volt gyulladva (valószínű víz csinálta),utána a dokitól kaptunk cseppet ...amit néhány napig még használnunk kellett.
Egyébként nekünk azt mondta a doki,h ha takarítom a kutyám fülét csak addig szabad bele nyúlni,amennyire szabad szemel bele látok,benteb NEM szabad.

Válaszolta Kalvadosz gazdi (Gino), 2011. June 07. #3157

Viszont mielőtt ezt meglépnéd vidd el dokihoz, mert ha olyan mélyen van a gyulladás vagy a szennyeződés akkor lehet nem látod. És beteg fülnél nem szokták ajánlani a fülcseppet csak doki után. Mellesleg van olyan hogy atka ami okozhat gyulladást a fülben nem biztos hogy látod. És ha a gyulladás sokáig fennáll akár meg is süketülhet arra a fülére.

Válaszolta Kalvadosz gazdi (Gino), 2011. June 07. #3156

Bármelyik állatkereskedésben kaphatsz szerintem ilyen fültisztító cseppet, aminek a használatát kérdezd meg azért de a legtöbbet bele csepegteted a kutya fülébe és ö kirázza vele a koszt is. Vannak ilyen kutya fültisztító pálcák is de szerintem azzal elég sokat lehet ártani ha véletlen nem úgy használja az ember ahogy jó. a külső részt meg vattával le tudod neki törölni ha koszos.

Válaszolta pettyes1ed gazdi (Rómeó), 2011. June 06. #3135

http://www.kedvencwebshop.hu/?176,bobi-fultisztito-csepp
mi ilyet használunk Rómeónál. Bár nem Palota kutya, de szerintem ezeknél a turcsi orrú ,lelógó fülű kutyáknál közel azonos a gondozási mód.