‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte gazdi (), 2011. June 22. #567

Kutya véradás!!!

Van valakinek személyes tapasztalata a véradással kapcsolatban?netán rendszeres véradó a kutyusa?
megfordult a fejemben,hogy mi azok legyünk,de azt olvastam,hogy az eutanáziára ítélt kutyusok vérét lecsapolják altatás után.
és sajnos sokan vannak,tehát vérből sincs hiány.
meg azt is írták,hogy a nagyobb klinikákon donorállatokat tartanak,melyektől 4-6 hetente vesznek vért.máshol meg azt olvastam,hogy ők is fél évente adhatnak!!most akkor hogy is van ez?érdemes lenne....???

kategória: kutya, válaszok száma:7, kérdés értékelése:+2

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta vorosritty gazdi (Nia), 2011. June 23. #3405

Hát, tapasztalatom nincs ezügyben, de majdnem mi is vérátömlesztésre szorultunk. Szerencsére mégsem. Akkor a doki azt mondta, hogy ha szükséges, akkor körbe kell kicsit telefonálnia, hogy megfelelő donort kapjunk.
Én ebből azt szűrtem le, hogy akár úgy is lehettek véradók, hogy jelzed a dokinak a segítő szándékodat és ha baj van, hív.

Válaszolta pettyes1ed gazdi (Kyra), 2011. June 22. #3395

Igen azért havonta az elég soknak tűnik nekem is ... Lehet hogy pont az eltarthatóság miatt van ez így kitalálva, de gondolom nem kötelezhetnek titeket arra, pl ha ti negyed évenként adtok vért gondolom azt is elfogadják szívesen.

Válaszolta pettyes1ed gazdi (Kyra), 2011. June 22. #3389

Huh!
Még az a szerencse hogy mi tudjuk, hogy kitől kaptuk, és ha meggyógyult Kyrus akkor szervezünk egy találkozót , és viszünk egy kis csomagot játékkal, jutalomfalattal meg ilyenekkel... itt erre van lehetőség.

Én nekem olyat is felhozott a gép, hogy a lovakat is csapolják addig, amíg össze nem esik Ez borzalmas!!!!

Válaszolta pettyes1ed gazdi (Kyra), 2011. June 22. #3387

Én Berlini példát tudok ( sajna elég friss ) .... Itt is vannak donor állatok önkéntes gazdik állatai, az egyik ilyen gazdinak és kutyájának köszönhetem, hogy Kyrus a hétvégén nem pusztult el. Gondolom menhelyek is adnak vér valamilyen ellenszolgáltatásért cserébe. De szerintem az eutanéziára ítélt állatok vérét azt nem csapolják le, mert sokszor az már nem jó, meg ugyebár ott a kutyus 2 utolsó szurit kap közvetlen a véráramba illetve a szívbe...

Szerintem szép dolog lenne tőletek! Sok hasonló kutyán segíthetnétek mint Kyrus!!!! ( Ő most lábadozik a babéziából)