‹‹‹ vissza Mexi adatlapjához vagy blogjaihoz

Írta berczy04 gazdi (Mexi), 2010. November 09. 14:46:50 #11807

Esős nap...

Nos ebtársaim, nem tudom hogy vagytok ezzel, de tegnap szörnyű napom volt. Leginkább az időjárás miatt.
Jó szokásomhoz híven felébresztettem apát, komolyan nem is értem, hogyan tud ennyit aludni, nem érti meg a kis buta, hogy sokkal jobb sétálni?De nem érti... Sebaj, okos eb vagyok én, biztos vagyok, hogy meg fogom értetni vele, hogy sokkal jobb dolgok is vannak az alvásnál.

No, felkeltettem. Fura volt, hogy nyúzottnak tűnt, picit meg is ijedtem, hogy én is így festhetek ébredés után. De persze ezt elvetettem, én csodaszép vagyok ilyenkor is.

Eztán fogta és bezárkózott egy szűk helyiségbe és ott ült egy keveset. Nem értem én miért jobb egy szűk helyen ülni, mint menni sétálni a szabadba. Kicsit kaparásztam az ajtaját, hogy el ne felejtsen kijönni!

Indulunk sétálni... Végre, örömöm az egekben, séta, séta, séta. Gyorsan ki a liftből az ajtóhoz, nyissad már apa várnak a szagok, ebbarátok, a nagyvilág. Kisvártatva meg is történik, kiszaladok, indulok a szaglókörútra, ill. indulnék, mert meglátom, hogy esik. Huh, ez egy nem várt fordulat. De sebaj, elszaladok a ház másik oldalára, hátha ott nem. De ott is... Nem értem, hogy tud egyszerre, ugyan abban az időben két helyen is esni. Picit lebiggyedt a szám széle, nem szeretem az esőt. Állítólag fajtám teszi, de én ezt nem hiszem, ki az a kutya aki szereti az esőt?
Igazából a kapualj alól kijönni sem volt kedvem. Ilyen időben... De apa csak húzott. KÖzben magyarázott valamit, hogy el kellene végeznem a dolgaimat, de komolyan, Ti értitek?Milyen dolgom lenne nekem esőben?Még a szagok sem az igaziak. Na jó megyek, ha már Ő ennyire akar. Nem értem én az embereket, miért jó esőben sétálni???Még figyelnem is kell, nehogy pocsojába lépjek, még vizes lesz a lábam. Gyorsan pisiltem kakiltam, erre apa úgy megdícsért. Nem értettem, nekem ez magamtól jön, meg sem kell erőltetnem magam. De siettem gyorsan végezni, mert esett, megázik a bundám.

A nap további részét otthon töltöttem, itt már nem esett.

Hozzászólások száma: 0