‹‹‹ vissza Mexi adatlapjához vagy blogjaihoz

Írta berczy04 gazdi (Mexi), 2011. February 21. 16:07:41 #13956

A Tűz(róka)fészek... (1. rész)

Szép jó napot!

Nos, régen jelentkeztem, kezdett elhalódni a sztorilájn, gondoltam írok egy röpke beszámolót a hétvégémről.

Történt, hogy apa szombat délig nagymuteréknál hagyott héderezni, amit nagyra értékeltem részéről, ugyanis túl azon, hogy a késői érkezését, ill. az akkori hazaindulást kevésbé kultiválom, még degeszre tömhettem harci gyomromat mindenféle fini-falival.

Szóval szombat délben megérkezett. Húztam a számat persze, mert mégis csak EBédidőben érkezett, de nagyfater még ellátott ellátmánnyal a küldetésem előtt.
Apa megjön, uccu neki rögtön kezdi is a küldetési eligazítást. (szaknyelvben jártasak számára:Mission Briefing)

A kis szakbarbár nekiáll mindenféle küldetési specialitásokról hablatyolni, számomra némileg nehezen érthető nyelven, de annyit sikerült kihámoznom kusza mondandójából, hogy rókavadászat lesz. Nem is akármilyen.Tűzrókavadászat, amit a Tűzróka fészkében fogunk megejteni. Olvasatom szerint tehát Tűzrókafüstölés lesz...

Nocsak szőr, ma tényleg igazi ínyencséggel kedveskedsz egyetlen harci ebednek, ezt értékelem. Gyorsan magamhoz vettem a küldetési tápanyagot (missönTÁP), gyorsan magamra öltöttem kötött harci öltözetem és a biztonsági övet (hám. a szerk.), és már készen is álltam a bevetésre!

Az indulás nem is váratott magára sokat, nekieredtünk füstölni. Magunk között szólva már tényleg ki voltam éhezve egy kis napalm illatra, hisz 'Nam óta nem szagoltam már... Bepattantunk a harckocsiba, mit ez alkalomra apa álcázófestéssel is ellátott, ugyanis olyan volt, mintha tiszta kosz lenne, így nem látszott ebben a szottyadt időben.
Apci, apci, nem kellett volna lemosatni a kocsit, akkor nem kellett volna bajlódnod a koszos festéssel...

De a hatás nem maradt el, beleolvadtunk a tájba, az odaúton még csak fel sem tűntünk az ellennek. Se tüzérség, se légvédelem, se semmi ellenállás, úgy siklottunk át ellenséges területre, mint kés a vajon. Szó ami szó, apa ért az álcázáshoz!

Hozzászólások száma: 0