‹‹‹ vissza Mexi adatlapjához vagy blogjaihoz

Írta berczy04 gazdi (Mexi), 2011. February 21. 16:34:09 #13958

A Tűz(róka)fészek... (3. rész)

Persze tudom én a dörgést (főleg az ágyúdörgést), belemegyek a színjátékba. Titkon azért forrongok, mint az arabok mostanában, hogy mégis szenyó dolog ám engem itt parlagon hevertetni, miközben kajálnak, mert bevetés ide, rókafüstölés oda, egy harciEB-nek is kell a hadtáp!

Egy darabig emígyen telt az idő. Apa és Túzróka beszélgetnek. Gondolom apa jó taktikus lévén, megvárja az erősítést, hogy az ellenre kétoldali csapást mérjünk.

Egyszer csak érkezik valaki. Nocsak, itt az erősítés!!!De nem...
Nem a mieink, sokkalta inkább a rókasereg egy tagjának tűnt, bár a tűzróka jelző rá nem illett, de Istenem, nálunk is több egységből áll a csapástmérő sereg, feltételeztem rókáéknál sincs ez másként.
Olyan parancsnok félének tűnt, mert Tűzróka feltünően kedves volt vele, de mégis éreztem némi távolságtartást, mint tiszt és katona között.

- Közel vagyunk apci, érzem, már a vezérek is megjelennek, érzik...

Tűzróka valami anyu jelzőt használt, de minket nem tévesztenek meg, tudjuk, hogy csak kódnevek...
Apci vele is kedélyes!Papa, felnézek rád, lehetnél igazi színész is, ha a háborúnak vége, csak el ne feledkezz hű társadról, ha majd befutsz!

Egyszer csak azon kapom magam, hogy bezárkózik tűzrókával. FATER, NEEEE, csapdába csaltak!!!!! Huh, be kell vessem magam, apci segítségre szorul!
Easy emberek, erre is kaptam kiképzést. Azzal a lendülettel nekiállok alagutat ásni. Illetve csak állnék, mert az ajtó nem annyira akart engedni. Persze még nagyobb vehemenciával nekiesek. Király, esik szét, nyugi apa, mindjárt, mindjárt, kiszabadítalak Tűzróka karmaiból!!!

Egyszer csak nyílik az ajtó. Már borzongtam milyen véres látvány fogad majd, de apa ott állt egészben, egészségesen!
- Papszi, egy hős vagy, karcolás nélkül megúsztad!!!Büszke vagyok, hogy te vagy a parancsnok!

Ámbátor Tűzróka még él!Nocsak fater, nélkülem nem bírtál vele, mi? Legközelebb nem lesz akkora az arcod, hogy majd egyedül is elbírsz vele!

Hozzászólások száma: 0