‹‹‹ vissza Mexi adatlapjához vagy blogjaihoz

Írta berczy04 gazdi (Mexi), 2012. January 16. 13:34:38 #19443

A Jövevény (2.rész)

De... Ácsi! Mi a lóf... Ezmiez? Picit a talaj felé tekintve körvonalazódik egy... egy... egy nem is tudom mi, de olyan barnás-vöröses. Isten lássa eblelkemet, jóindulatú eb vagyok, de nem tudom hová tenni, nézek kérdőn apcira, mi ez? Tán' felmosórongy? Apa ingatja a fejét, nem. Leesett Tűzrókáról a rókabunda? Nem. Neee, apa, ugye nem szőrmesál? Nem.

Asszem még Vágó Pista is büszke lett volna rám, annyira jól nyomtam a barchobázást, de nem találtam ki, ami persze nem az én hibám, hogy is lehetne. Nehéz volt a feladvány, na!

A válasz durva volt, már-már velőtrázó: Ez egy EB!

Nos, azért egy átlagos napon egy ilyen esemény nem kellene, hogy felzaklassa amúgy nyugodt harci kutya lelkemet, mert látok ám én ebeket minden felé, de ez most ott volt, ott nagymuterék ajtaja előtt. Biztos valammelyik szomszédé, láttunk már ilyet, ez sem olyan nagy cucc. Aranyos vagy rókica, de apciék már jöjjenek be, hadd örüljek nékik.
Bejönnek, de nyomukban az EB is. Mivanmi? És ezt így hogy? Szólok mán' apcinak, hogy ez így nem pálya: - Apci mi ez? Bejön?
A válasz rövid volt és lényegre törő: - EB. Be.

Bár sokat látott kutya vagyok, de a helyzettel nem tudtam mit kezdeni, hovatovább, már szinte zavarban voltam.

Igen barátaim, bejött. Persze történt már ilyen az életben, nem is kellene ennek akkora feneket keríteni, mint ami lassan az én hátsó felem köré kerekedik, de e gondolatmenet nélkülözi azt a tényt, ami később kiviláglott előttem. Ugyanis mindenki feltünően kedves volt eme... EB-bel. Mire fel ez a kedvesség kicsiny falkám, ugyan magyarázzátok mán' el kedvenc falkavezéreteknek!? Mert lássuk be mégsem annyira szabályos eljárás egy falkarendben, hogy a boss-ot meg sem kérdik, hogy jöhet-e vendég.
Ehh, egyre inkább úgy fest, hogy falkavezéri kiváltságaimat nem engedik érvényre juttatni, nem kérdeznek meg most sem. Beülök apa elé, kérdezd már meg fádre! Na, kérdezd csak meg vezéredet! Semmi... Berágok:APA! KÉRDEZZ MÁR!
Nem kérdez. Beletörődöm, mi mást tehetnék?Galád falka!

Hozzászólások száma: 1

Írta Tuzroka gazdi (Panka), 2012. January 16. 12:45:54 #1180238

Nem vagyok felmosórongy, Teeeeee Dudaorrú :-P