‹‹‹ vissza Mexi adatlapjához vagy blogjaihoz

Írta berczy04 gazdi (Mexi), 2012. January 16. 16:42:29 #19448

Panka (1.rész)

Nos kedveseim, miután kiveséztük Panka (ez lett a neve)érkezésének történéseit afféle Panka:Begins stílusban, akár rá is térhetnénk a folytatásra. Mert folytatás az van barátaim, az aztán van.

Mint megtudtam, Pankát Tűzróka fogadta örökbe, minek következtében ugye az otthona Tűzróka fészkében lesz. Persze erről nem kérték ki szerény véleményemet, de utólag rábólintok, persze, jó gyerek vagyok én.

Elteltek a szürke hétköznapok, már-már minden visszatért a megszokott kerékvágásba, amikor eljött a péntek.
Szokásos eljárás, héderezek nagymuteréknál, jön apa este, megyünk haza, felérünk, ajtó nyílik... Megint itt van. Hm. Itt van Panka.
Jó legyen, végül is nem rossz arc, kis csendes, elleszünk. Már-már némi öröm is úrrá lett rajtam, de gyorsan lecsillapítottam magam, há' má'ne lássák rajta kérem.

De a világ megváltozott. Érzem a vízben, érzem a földben, érzem az illatát a levegőben. Valami nem olyan, valami véget ért.
Nos, miután a színigyakorlat végére értem, lássuk inkább a tényeket, mert azok ugye makacs dolgok és magukért beszélnek.

.........................................................................................

Mégsem beszélnek, elmondom hát én.

Panka már nem olyan volt, mint egy hete. Valami kinyílt. Neeeem, itt még nem a bicska a zsebemben, az még váratott magára, hanem a csipa bizony, Panka csipája. Mintha magabiztosabb lenne. No sebaj, gondoltam, ne is legyen félénk, az oldalamon nem lenne kelendő ez az imidzs.

Na, de azért ez....

Elmondom feleim, elmondom, mert azért ilyet nem minden nap él át a falka megbecsült vezetője. Ez a kis izé, tudod ki... Panka már teljesen otthon érzi magát. Gyors eligazítást tartok neki:
- Kisanyám, nem úgy van az ám, hogy aki előbb ér ide azért a korona, na!Neeem, enyém! Én vagyok a vezér!Hm... Mintha hatástalan lenne.

Tudom már honnan fú a szél. Rókalyukból fúj ám, tudom én. Vádlón nézek Tűzrókára. Beszédre nyílik a szám:

- Te tetted ezt Róka!

Hozzászólások száma: 2

Írta berczy04 gazdi (Mexi), 2012. January 16. 16:40:00 #1180342

Éreztem egész hétvégén...

Írta Tuzroka gazdi (Panka), 2012. January 16. 16:21:24 #1180336

Bizony, más lett a világ Segítek, hogy érezd a levegőben is