‹‹‹ vissza Mexi adatlapjához vagy blogjaihoz

Írta berczy04 gazdi (Mexi), 2012. May 21. 15:41:38 #20599

A KIKÉPZÉS ELKEZDŐDÖTT (1.rész)

Szép jó napot!

Nos kedveseim, ismét hoztam néktek szemezgetni valót. Mivel voltak történések hétvégén, ráadásul nem is izgalmatlanok, úgy döntöttem saját hatáskörben (mert én ezt is megtehetem már, minnyá' megtudjátok miért), hogy most nem a régmúlt eseményeit öntöm blog formájába, hanem a hétvége eseményeit.

Pénteken apci dolgozott, így galád módon nem jött értem, hanem mamáéknál töltöttem eme estét. Nem eresztem bő lére, mert szokásos hepajkodás volt. (tudjátok, kajcsi, falcsi, játszcsi...
Másnap, miután jól kipihiztem magam, érkezik fádre. Megfutottuk a szokásos köröket, persze kapott megrovást, hogy csak most érkezett, ilyenek, mert nálam már nem lehet csak úgy kimaradozni éjjelente mindenféle következmény nélkül.

Megjött, indulunk, kapom magam, éljen, séta, apcival, legjobb... Nem esszük ám azt olyan forrón, közli apci, de én művelt ebként felhívom a figyelmét: - Apci, "Van aki forrón szereti"!
Miután szembesültem ama ténnyel, hogy édes jó apám nem olyan művelt, mint én, nem értette eme klasszikus célzásomat jött a hidegzuhi: Kevés séta, gyors indulás. Ehh...

Be a kocsiba, dög meleg van. Nocsak, apa mégis érti a forrós célzásomat, csak a kis bolond rosszul értelmezte, amire gyorsan fel is hívtam a figyelmét:

- Apa, látom érted a szavakat, de az, hogy én forrón szeretem, nem azt jelenti, hogy meg akarok főni egy kocsiban.

Mellényúltál apci!

Mivel érezte a nyomatékot szavaimban, rögvest intézkedett is, beüzemelte jól a manuális klimát, letekerte az ablakokat. Szeretem apcit, nem akartam már zavarba hozni azzal, hogy felhívom becses figyelmét az ablakletekerés és a manuális klíma közötti nem elhanyagolható különbségre, még szegény szénné égett volna, s mivel a kocsi hőmérséklete amúgy is hordozta e kockázatot, nem akartam mégjobban kísérteni a sorsát szegényemnek!

2.rész:
http://www.bloki.hu/berczy04/mexi/blog/20600/a-kikepzes-elkezdodott-2resz?megtekint

Hozzászólások száma: 1

Írta bernadett222 gazdi (cirmi), 2012. May 21. 14:01:40 #1261909

gyere nézd meg a blogomat te is