‹‹‹ vissza Mexi adatlapjához vagy blogjaihoz

Írta berczy04 gazdi (Mexi), 2012. June 05. 13:57:25 #20728

A Lamantin (3.rész)

Első blikkre rögvest utalt a súlyomra. Miszerint dagadt vagyok... Mivel irigyeim hangját, már-már megszokással fogadom, szinte már meg sem hallottam. Nem ám azt, ami eztán következett.

Ez a robi itten nekem elkezdte találgatni fennhangon, hogy ugyan mire, kire is hasonlíthatok? Itt azért megviláglott bennem, hogy ez még nem a legújabb szoftverű robi, nincs még felkészítve a magamfajta látványra, kicsit meg is értem, ha zavarban van, nem nagyon van feljegyzés ilyenekről, hogy: Mexi vs. Robot! (hogy miért nincs feljegyzés? Ugyan srácok... Mert amely robot összefut egy magamfajta, magasan képzett harcossal, jellemzően nincs már lehetősége ezután beszélni a taliról.)
Szóval ki is, mi is vagyok, folyt a találgatás. Nem feltételeztem, hogy e buta robi kitalálja, s csalódnom sem kellett, természetesen nem találta el, tévedett.

Na de mekkorát is tévedett? ÓRIÁSIT, már-már megbotránkoztatóan nagyot tévedett. Kicsit vonakodom közölni tévedése tárgyát, mert ennél jobban mellé sem nyúlhatott. Nem tudom honnan szalajtották ezt a robit, de tutter valami tengeri herkentyű lehetett, mert képes volt egy tengeri állatal párhuzamba állítani szerény személyemet. S még ha valamely kecses gyilkos bálnával vonta volna e párhuzamot, még tán' megtisztelőnek is érezném, mert szép, kecses, gyilkos. Tisztára mint én. De nem. E megátallkodott robi nem ahhoz hasonlított. Még a cápa is jöhet, mert a félelmetesség is igen komoly súllyal esik latba megítélésemkor, de nem. Nem cápa.

Tudjátok mihez volt arca hasonlítani ennek a robotnak? Tudjátok? Sosem találnátok ki! Na? Közelít már? Ugye nem, mert olyan távoli, olyan megfoghatatlan, a hasonlóság legapróbb jelei sem fedezhetők fel kettőnk között. Látni is fogjátok, mert ha igaz, egy kép is mellékelődött ide, hogy bebizonyítsa, bizony 0, azaz nulla a hasonlóság a robot által hasonlatosnak nyílvánított állat és köztem.

4.rész:
http://www.bloki.hu/berczy04/mexi/blog/20729/a-lamantin-4resz

Hozzászólások száma: 0