‹‹‹ vissza Irsei Olivér adatlapjához vagy blogjaihoz

Írta celica gazdi (Irsei Olivér), 2009. October 07. 19:24:51 #2465

Pestre költöztem

2009.10.05.-én történt a nagy esemény - pesti macska lettem.
A gazdim már több éve Pesten él, de minden hétvégén, illetve amilyen gyakran csak tud, hazajön hozzám. Ezideig a szülei gondoskodtak rólam (legalább jó sokat pihenhettem ). Sajnos most az apukája kórházba került, így nem maradhattam otthon egyedül.
Úgyhogy a gazdi összecsomagolta a cókmókomat, és elköltöztetett. Az autóutat egész jól viseltem, sőt érdekes volt. A városokban a gazdi karjában néztem a sok embert, autókat - életemben nem láttam még ennyit! Aztán az unalmas részen próbáltam lefeküdni, s pihenni egy picit, de hát az autóban ez nem megy olyan könnyen, össze-vissza dőlöngél az ember, akarom mondani macska.
Másfél órával később már új otthonomban szimatolhattam körbe. Kicsit meg voltam illetődve, de most már teljesen megszoktam. Itt van a kosárkám, a plédecském, a játékaim... Délután besüt a nap és napfürdőzhetek... Ha a gazdi segít felülni az ablakba (mert ugye lassan 16 évesen nem megy az olyan könnyen), akkor kedvemre nézelődhetek, mi történik az udvaron (itt lényegesen több, mint vidéken). Csak kár, hogy olyan keskeny az ablakpárkány, még leesek...
A gazdim azért mindenben a kedvemre jár. Például direkt miattam nem ágyaz be, hogy minél kényelmesebben szundítsak - nomeg nehogy már kihúzzam az ülőgarnitúra szálát.
Mint írtam, van egy szép kert is, ahol még nem jártam, csak az ablakból vagy az erkélyről kémleltem. De gazdim megígérte, hogy hétvégén levisz sétálni! Már várom.
Jó itt Pesten, de remélem, azért még hazamehetek valamikor. Az is lehet, hogy utazó cica leszek.

Hozzászólások száma: 0