‹‹‹ vissza Kitti adatlapjához vagy blogjaihoz

Írta Ghita gazdi (Kitti), 2010. May 13. 21:53:46 #7916

A macska

Tegnap este Gazdi kirakta a folyosóra a Gazdi-szagú pacsulitól illatozó macskát. Már lefutottuk a napi kocogásunkat a tavaszi alkonyatban, és részemről átestem az esti tisztasági sétámon is, most pedig összegömbölyödve feküdtem a lábtörlőn, a helyemen, hogy minél közelebb lehessek Gazdihoz. Az a macska az ágyban aludhat, mert ő olyan apró, hogy befér oda. Néha azt gondolom, hogy Gazdi jobban szereti Narancssárga Piperkőc Úrfit, mert ő olyan kis "cuki", olyan puha és élénk színű a szőre, és olyan remekül ért hozzá, hogy magára terelje Gazdi figyelmét. Ellentétben velem, akinek durvább szőröm van, sokkal nagyobb és erősebb vagyok a macskánál, és igen szerény is vagyok.
De az ilyen estéken, amikor Gazdi kirakja a folyosóra a macskát, tudom, hogy engem szeret jobban. Bennem megbízik, mert tudja, nem megyek ki a kerítés alatt akkor sem, ha kiférnék. Tudja, hogy minden szavát megértem, és nagyon szófogadó vagyok, mert mindennél jobban szeretem őt, és nincs más vágyam, mint hogy vele legyek. A macska meg bekakálna a szobába, ha bent éjszakázna. Komoly vizelettartási problémái vannak .
Csakhogy Narancssárga (röviden Nackó - van neki hivatali neve is, de azt ki ismeri? Még maga a név tulajdonosa sem. Én tudom a nevemet!) igen alattomos! A fogait nem csak rágásra használja, hanem azokkal megrágja a fülemet. A karmait nem csak ásásra vagy mászásra használja, hanem belém kapaszkodik velük. És a puha bundáját nem csak a hideg elleni védekezés céljából növeszti meg, hanem hogy Gazdi inkább őt akarja megsimogatni, mint engem!
Az estéken, amikor Gazdi kirakja a folyosóra a macskát, én tudom, Ő mégis engem szeret jobban. Mert tudja, hogy hiába sokkal kisebb nálam az a macska, hiába, hogy agresszív kis mongúz, aki folyton zaklat engem, megkarmol és meg is harap, és hiába, hogy a macska bájos öntörvényűsége nagyon mulattatja Őt, mégis rám bízza a macska életét, hogy vigyázzak rá, mert tudja, hogy számíthat rám. Az a macska a mi közös macskánk. Gazdival együtt szeretjük a macskát.

Hozzászólások száma: 2

Írta Minipes gazdi (Mini), 2010. May 26. 17:23:30 #505777

Én nem szeretem a macsekokat Egyszer megölték a nagyinál az újszülött nyuszikat!!! Szerencséjük, hogy nem nálunk laknak!!!

Írta potya gazdi (Zizi), 2010. May 22. 16:32:00 #499536

Bizony Kittikém. Így van ez a macskákkal, szeretik, kiszolgálják őket, de az igazi barát mi vagyunk. Velem együtt szokott aludni a ház összes macskája. Borzasztó lények.