‹‹‹ vissza Naruto adatlapjához vagy blogjaihoz

Írta Ghita gazdi (Naruto), 2010. May 21. 02:11:59 #8106

Wanted

Egyik pillanatban még ott ül az ölemben, és békésen szagászta a tejesbögrémet. Aztán egyik pillanatról a másikra elkezd vadul csapkodni a farkával, majd leugrik. Mivel ma - tekintettel a hűvös estére - befűtöttem, és ilyenkor a macska imád a kályha mellett sziesztázni, nem sértődöm meg, hogy Nackó lecserél engem egy meleget is adó tárgyra.
Éjfél után jut eszembe, hogy le kellene feküdni. A kutyát kitoloncolom a ház elé esti tisztasági körjáratra, és elkezdek készülődni.
- Hol lehet a macska?
Mivel a lakás mindössze szoba-konyha-fürdő-előszoba helyiségekből áll, a macskának nem túl sok lehetősége van elrejtőzni.
- Nackó! - szólítom, a varázsdobozzal nyomatékosítva a hívást.
A macska sehol. Talán kintmaradt a folyosón, amikor behoztam a kutyát. Rövid mustra után nyugtalanul konstatálom, hogy ott sincs. Szólóngatom, de hiába. Itt csak a módszeres kutatás segíthet. Talán valahogy kiszökött az udvarra? Felmászom a szekrényre, bekukkantok mögé, félretolom az ágyat, benézek alá, a fotelból kidobálom a mosott ruhát, és kipakolom a videokazettás állványt, és kifogyok az ötletből, hova bújhatott a macska. Átkutatom a fürdőt, a konyhát, még az előszobai hamusvödröt és a szennyestartót is megvizsgálom, de közben végig motoszkál bennem a gyanú, hogy a macska kint fagyoskodatik a szakadó esőben, hiszen biztos válaszolt volna, ha idebent rejtőzne, mert már kerek egy órája kutatok ebben a papírzsebkendőnyi alapterületű lakásban.
De mi van, ha valójában nem is volt macskám? Csak képzelegtem, és Nackó nem is létezik? Miből gondolom, hogy valóság? Kinyitom a frigót, hogy egy darab sajtot ragadjak magamhoz, hátha beindul tőle az agyműködésem, és valóban: a nyitott frigó alsó polca tele van alutasakos macskakajával. Ezek szerint a macska nem fantázia. Vagy rendkívül jól kidolgozott és alátámasztott, rögeszmés megszállott lettem. De nem. Létezik a macska, ott a lábnyoma a figó tetején.

Hozzászólások száma: 0