‹‹‹ vissza Minuli adatlapjához vagy blogjaihoz

Írta Nadlernékissandrea gazdi (Minuli), 2010. January 27. 21:48:04 #5167

Sáriról II.

Ígéretem szerint folytatom a Sáriról szóló leírást. Szóval nemesi származása ellenére eléggé szívós kutya volt. Képes volt arra, hogy ha meglátott egy tavacskát, vagy bármit, nem érdekelte, hogy hideg az idő vagy messze van - ő már ugrott be a vízbe. Nagyon szeretett úszni. Persze, a kádban fürdéskor mindig előadta az "én szegény kiskutya" című számot, és minden bűnét megvallotta, de utána tök boldog volt. Mikor együtt voltunk, már keveset rohangált és hiányolta a gazdit, aki akkor már messze lakott, de minket nem vitt magával különböző okok miatt. Így mindig vártuk, hogy hazajöjjön. Szóval, Sárinak huszonnégy gyermeke született. Állítólag nagyon szépen nevelte őket, az egyikük itt is maradt kb. másfél évig nálunk. Én már nem ismertem, csak hallottam Somáról. Sári nem szerette a macskákat, mindig megkergette őket az utcán és minden kaját megevett (még a krumplit is, amit én ki nem állhatok). Volt egy fonott kosara, állítólag minden kutya (a gyerekei is), amely megfordult nálunk, rágott rajta egy kicsit. Az utolsó évben már csak az alja volt meg...
Hát az úgy volt, hogy körülbelül nyolc éves lehetett a Sári, amikor daganatokat találtak a bőre alatt. A doktor bácsi javasolta, hogy ne bolygassák, mert lehet, hogy elél még ugyanennyit. Így is lett. Tíz évesen kiderült, hogy gyenge a szíve-akkor gyógyszereket kellett ennie, rossz szagú tablettákat, de összeszedte magát. Egyszer az utcán egy rottweiler meg is támadta őt és gazdimat-túlélte néhány sebbel, aztán nyugtatót kapott, mert úgy megijedt ott a sötétben.Lassan, de felépült. Sajnos a végén már nagyon beteg volt és nagyon fájt neki minden. Süket és vak lett-úgy kellett vezetni a lakásban, hogy ne tévedjen el. Akkor már sokat aludt és kissé mogorva is volt hozzám. De hát én még ifjú voltam, izgága és kiváncsi-ő pedig már fáradt.
Időnként rivalizáltunk, hogy melyikünk az igazi kutyája gazdinak - de tudtuk, hogy ő egyformán szeret minket. És gazdi ott lehetett, amikor ő átment a szivárvány-hídon. Az utolsó percekben.

Hozzászólások száma: 0