‹‹‹ vissza Lea adatlapjához vagy blogjaihoz

Írta potya gazdi (Lea), 2010. September 15. 20:37:51 #10681

Boborján a macskakezdemény

Boborjánt egy héttel ezelőtt a munkahelyem kertjébe dobta be valaki okosan és ügyesen, ahogy kell, jól meg is ütötte magát és egy vad kandúr jól meg is tépte. Éppen szabadságon voltam, a kolléganőm hívott, ő mesélte a történetet. Vele próbálunk segíteni a macskákon, etetni, ivartalaníttatni őket.
Egy másik kolléganő haza is vitte, mert kis cuki-muki fehér cicus, de kis édi-bédi. Hétfőn megkeresett a kolléganő, hogy kitette a kertbe Hópihét ( ), mert bolhás és a kutyája is bolhás lett miatta, meg a férje sem szereti és különben sem kell neki, mert ő nem akar egy macskához alkalmazkodni. Arra gondolt, hogy elviszi és bedobja egy másik kertbe, mert nem ment el a cica, csak ül a lábtörlőn és néz be a házba. Mondtam neki, hogy inkább hozza vissza, ne csinálja. Másnap hozta is Boborjánt, aki halálra volt rémülve. Szerencsétlenségemre lementem megnézni.Mondtam magamnak megnézem és kész, nem veszem fel, nem simogatom, semmi. Amikor megláttam, rém bután nézett ki a fejéből, el is neveztem Pandacsöki Boborjánnak, mert érzékeltem némi hasonlóságot közöttük.
Ment az intézményes hiszti, hogy megint mennyi macska van, ez tűrhetetlen. Délutánra elhatároztam magam, hogy ideiglenesen hazahozom. Összeszedtem az intézményi macskakosárral együtt és jöttünk. Ő nézegetett, aludt, összepisilte magát, mint afféle cicagyerek. Elvittem állatorvoshoz bolhairtási célzattal. Mondta a doki, hogy kb. 3 hónapos, de alulfejlett, alultáplált és a bolhák tömegei miatt vérszegény. Már nem bolhás a kicsi. Egyelőre velünk marad, én nem fogom kitenni.
Ennyi Boborján előélete, remélem a további sorsa szerencsés lesz.

Hozzászólások száma: 2

Írta Minipes gazdi (Mini), 2010. September 16. 17:00:33 #661878

Az tuti Tapikám.
A kis fecni...

Írta kistappancs gazdi (Tapi), 2010. September 15. 21:42:57 #661016

Jó helyre került a cicc,az egyszer biztos!