‹‹‹ vissza Lea adatlapjához vagy blogjaihoz

Írta potya gazdi (Lea), 2009. October 14. 07:44:02 #2578

Örzök-védek

Nem szeretem, hogy a gazdik össze-vissza mászkálnak, de már nagyjából beletörődtem. Mondjuk vihetnének magukkal mindenhová, de sosem hallgatnak rám. Gazdianyu bajba is került az értetlensége miatt. Egyik reggel fogta a szatyrot és a kérésem ellenére közölte, hogy megy a közértbe. Nem tetszett ez nekem, de mit lehet tenni? Menjen, ha annyira akar. Gondoltam, a konyhában megvárom, addig is alszom legfeljebb, mert ki tudja mikor alhatok legközelebb? Bármi közbejöhet, mondjuk húst szeletel, főz valamit, leejti, stb.
Közben ő a közértben bajba került - ha elkísérhettem volna, ott helyben szétcsapok, de hagyjuk, inkább folytatom.
Ahogy később rekonstruáltam a történteket, gazdianyu előtt egy népes család nyomult a közértben, amikoris az egyik némber ráfogta, hogy ellopta a mobiltelefonját és ha nem engedi be a házba körülnézni, rendőrt hív és elviteti. Körülvették és ordítoztak vele, ő pedig zavarában bizonygatni kezdte, hogy nem lopott el semmit. Eszébe sem jutott, hogy ha a helyszínen ellopna valamit, az hogy kerül azonnal a házba? Hiába nem mindenki lehet olyan logikusan gondolkodó és okos, mint én. Beengedte a némbert, aki az előszobában elkezdett kutakodni, a família meg a ház előtt üvöltözött. Felébredtem a zajra, kellett kis idő, mert a fülem, hát nem a régi. Kinéztem, hogy megjött-e anyu? Látom ám a némbert. Naggyon mérges lettem, ilyenkor lábujjhegyre állok és felborzolódom. Egyébként ez nem szokásom abban az esetben, ha gazdiék engednek be valakit, de a némber szándéka messzire bűzlött. Neki is rontottam rendesen, ő kirohant az ajtón én pedig a famíliájával együtt kikergettem a kertből . Mit képzel ez magáról? Benézek a házba, gazdianyu sír. Nem vagyok én lelkigondozó, megnéztem hát a a szatyrot, hozott-e valami érdemlegeset? Nem hozott semmit, de semmit! Akkor minek ment el? Nincs igazam? Némberék még üvöltöztek kicsit a ház előtt, gazdianyunak eszébe sem jutott rendőrt hívni, mert lassan fogta fel a történteket, aztán még ő szégyellte magát.

Hozzászólások száma: 3

Írta kesmoni gazdi (Buldi), 2010. February 19. 15:59:56 #350965

Nagyon büszke vagyok Rád! Csak így tovább! A gazdinak meg üzenem, hogy ne engedjen be senkit inkább hívjon valaki segítséget legközelebb, bár könnyű innen messziről okoskodni!

Írta PortikGabriella gazdi (Happy), 2009. December 19. 22:08:27 #235507

Kedves Lea!

Egyszerűen lenyűgöző a bátorságod. Igazi Rambo vagy. Megvédted gazdianyut, megvédted a házat! Ezért kitűntetést érdemelnél!
Abszolút felnézek rád!
Én sem vagyok az a házörző tipus, bárkivel kedves vagyok, de azért ha látom, hogy mama pánikol valakitől, már veszem a lapot, hogy azt szeretné, védjem meg, vagy valami hasonlót. Bár azt hiszem, egy ilyen hasonló helyzetben én leblokkoltam volna.

Írta kolmanicsgabi gazdi (Lucky), 2009. October 15. 09:25:22 #145607

Nagyon batran viselkedtel Lea. Sajnos ezekre a ketlabuakra mindig oda kell figyelni, mert ok nem tudnak magukra vigyazni.