‹‹‹ vissza Lea adatlapjához vagy blogjaihoz

Írta potya gazdi (Lea), 2009. December 12. 21:28:24 #3845

Illatos út

http://www.kulturpart.hu/rengeteg/17208/telthaz_az_illatos_uton

Ma olvasta gazdi ezt a felhívást. Tudjátok, engem 1996-ban, kb. 3 hónapos koromban a villamosvégállomáson az induló villamos alól rántottak ki és hazahoztak. Mivel már volt 2 kutyájuk, megpróbáltak elhelyezni valahol. A Lehel úti Állatkórházban mondták, hogy beraknak egy ketrecbe, és aztán majd bevisznek az Illatos útra, gazdi nem hagyott ott, mert hallotta, hogy a bekerülő kiskutyákat elviszi a szopornyica. Felhívott több menhelyet (sehol nem volt hely), egyik közelibe személyesen elvitt, itt megmondták, hogy mivel fekete lány kutya vagyok, biztosan nem kellek majd senkinek, tehát ha gondolja elaltatnak engem. Ezt sem akarta.
Eltelt egy hét és az állatorvosunk szólt, hogy egy férfi érdeklődik, a hétvégi telkére keres kutyát, ha végképp nem tudnak engem megtartani, akkor szól ennek a férfinak, aki értem jön. Gazdi kérdezte,hogy ott lakik-e az a férfi? Kiderült, hogy nem, csak hétvégenként jár le, kell valaki, aki őrzi a telket. Nem adott oda.
Közben eltelt 13 év és még mindig velük vagyok, azt mondják, egy percig sem bánták meg, hogy megtartottak, de a társaim többsége nem ilyen szerencsés, ártatlanul meg kell halnia.
Soha nem volt kiskutyám, mert gazdi nem akarta szaporítani a halálra ítélt szerencsétlenek számát, enélkül is van elég baj a világon. 1 éves koromban ivartalaníttattak és ez jó így. Az eltelt évek során sok minden történt a családunkban - sikerek is, mellette betegség, munkanélküliség, költözés - soha egy percig nem jutott eszükbe, hogy én már nem kellek nekik.
Kérlek, mielőtt kutyát veszel magadhoz, vagy kiskutyákat akarsz a kutyádtól, gondold végig, biztos, hogy kitartasz mellette, annyi sok évig, amíg egy kutya él? És nézegesd a sintértelep(ek) honlapját! Minden ott lévő kutya aranyos kiskutyaként kezdte az életét és hová jutottak, mondd?

Hozzászólások száma: 6

Írta kesmoni gazdi (Buldi), 2010. February 19. 16:04:41 #350972

Vannak még jóemberek ez éltessen bennünket!

Írta TVeronika gazdi (Bubú), 2010. January 18. 14:11:54 #285676

Tényleg szerencsés kutya vagy osztozom veled mert én a menhelyről hoztak ki Várpalotárol még picikutyaként

Írta kistappancs gazdi (Tapi), 2009. December 31. 23:53:59 #255872

Nagyon szerencsés kutyi vagy

Üdv.Tapi

Írta Döncike gazdi (Döncike), 2009. December 31. 14:28:31 #254715

Szép történet, Lea, szerencsés vagy tényleg. Azt viszont soha nem értettem, hogy a fekete kutyákra miért nincs igény. Meg az is eszembe jutott, hogy ilyen furcsa, hogy az emberek a furcs viselkedésű embertársukat állatnak titulálják, ami szerintem sértés az állatokra nézve.
Na, de legyen vidám új éved, és élj egészségesen.
pussza

Írta noeildi gazdi (drágapici Sacibaba), 2009. December 25. 13:50:47 #245136

kedves Lea, a mamim megkönnyezte a történetedet, pedig ő aztán sokat próbált (amatőr. :o)) állatvédő). Elárulok neked egy titkot, de csak nagyon csendben, és nem mondhatod el senkinek: mi itthon tizen vagyunk, egytől egyig befogadottak, mindenki ivartalanított, oltott, chipezett.
Eddig kétszer kellett költöznünk, mert a helyi hatóságok nem néztek jó szemmel minket, pedig tisztaság van, és csend.
Most végre egy olyan kertes házban lakunk, ahol 3 fűtött épület szolgálja a csapat javát,és minden oldalról kőkerítés vesz körül minket. És hát, mivel nincs ugatás, sosincs verekedés, csen-rend-nyugi van, így hát végre békében élhetünk, egy öttagú embercsalád: papa-mama-3 kamasz, és mi 11-en. A legidősebb közülünk a 17 éves hófehér Bongyor vizsla, akit a gazdija 15 évesen "passzolt le", merthogy elköltözött, és az új házban nem volt kerítés......:o(
Írjál még olyan jókat, mint a némberes, azon sokat nevettünk.
Puszil barátod: Saci

Írta milda gazdi (foltika), 2009. December 13. 08:22:16 #225767

Nagyon szerencsés kutyi vagy