‹‹‹ vissza Lea adatlapjához vagy blogjaihoz

Írta potya gazdi (Lea), 2010. March 09. 20:15:08 #6240

Szívtelenek

Gazdi kolléganője mesélte egyik nap, hogy vettek egy kiskutyát, a néhány hónapja meghalt németjuhászuk helyére. A hölgy ki volt akadva kissé a családjára, mert ő nem akart újabb kutyát, meg különben is állandóan láb alatt van. Ma reggel lelkesen beszaladt gazdihoz az irodába és újságolta, hogy visszavitték a kiskutyát a "tenyésztőhöz". Kérdezte anyám rendkívül elmésen: hogyhogy? Azt felelte, hogy elvitték az állatorvosukhoz, aki régi barát és az nagyon lehúzta, a közelébe sem ment, mert férges volt. Kérdezte anya nagy naívan: férges volt az állatorvos? Ajjaj. Kiakadt a nő teljesen és közölte, hogy nem, a kutya volt férges és oltatlan. Gazdi már dühös volt rá és megkérdezte, hogy úgy vettek kutyát, hogy nem voltak tisztában vele, hogy 8 hetesen már két oltása kell legyen?! És különben is, milyen állatorvos az, aki a közelébe sem megy egy kutyának?! Mire a nő: különben is keverék volt, azért sem ment a közelébe, mondta nekik, hogy vigyék onnan!
Gazdi közölte vele, hogy mi (vagyis a 3 kutyája) MIND keverékek vagyunk. Erre mondta a kolléganője már vérig sértve, hogy gazdi tudta, hogy keverékek vagyunk (ez mondjuk igaz - és így is vállalt minket), de ők nehogymár vegyenek egy keverék kutyát 25 ezer Ft-ert! Anya ledöbbenve kérdezte tőle, komolyan gondolta, hogy egy fajtatiszta, jó vérvonalú németjuhászt odaadnak neki ennyi pénzért?! Származási lappal, szűrve, stb?! Ezt neki tudnia kéne, hiszen autót sem vesz minden nélkül. Ráadásul a kutya élőlény, nem egy zokni, amit visszadobok, mert mégsem tetszik. Aszongya a nő: nekik nem kellett törzskönyv, mert kutyát akartak, nem egy papírt. Anya azt felelte, hogy volt is egy kutyájuk, akit megvettek egy gané szaporítótól, mert gyökerek és occsón akartak kutyát és aztán eldobták maguktól szegényt és szégyelljék magukat, nem méltóak arra, hogy kutyájuk legyen!

Hozzászólások száma: 4

Írta Tasireni3 gazdi (Sissy), 2011. November 04. 12:05:54 #1131668

z egy eléggé érdekes blog!!!!! már bocs, de nem tetszik(szerintem senkinek sem)

Írta Dragon gazdi (Szotyi), 2010. March 12. 09:34:54 #389528

mi a baj a keverékekkel?
a gazdám meg a családja is hamarosan beszerez egyet

Írta kolmanicsgabi gazdi (Lucky), 2010. March 10. 08:21:33 #386400

Hát erre nem tudok mit mondani!
FELHÁBORITÓ a kolléganő és az orvos viselkedése is!!!

Írta sziszike1987 gazdi (Kira), 2010. March 10. 08:00:59 #386389

csak azért vissza vinni mert férges volt?meg nem fajtiszta?miért nem voltak egy kicsit körültekintőbbek.attól nem a kutyát kell büntetni,mert akitől vedték,nem adott neki oltást!!!mi sem nézzük az emberek hibáit betegségeit,még se dobjuk őket arrébb.velünk miért teszik?ezt gazdim mondja:amikor kirát örökbe fogadtuk,nem volt egy olyan kutya akire azt mondtuk volna,hogy húú de szép.koszos volt büdös,bolhás és Férges!!!!oltást sem kapott.sőt jó ételt se látott szegénykém.de mégsem vittem vissza csak azért!!!!mert felelőséget vállaltam érte,már akkor mikor odamentem érte.a férget ki lehet hajtani,de vajon egy féregért az elválás megérte??? szeretetet nem kap az ember minden utca sarkon!!!egyedűl a kutya tud odaadóan és feltétlenül szeretni!!!!!kapják is megérte a sok törődést.éljenek a kutyák!!!!a kolléga nő nem is fogja megismerni a kutya hűségét,szeretetét és odaadását.csak azért mert a külsőt nézte szomorú