‹‹‹ vissza artúr adatlapjához vagy blogjaihoz

Írta supererika gazdi (artúr), 2011. January 25. 09:20:57 #13431

Fektetés tanítása.

Fektetés tanítása jutalomfalattal:
-ültetésből tanítjuk, a kutya orra előtt a jutalomfalatot szépen lassan lehúzzuk a földre, a kutya két első lába elé és ha szükséges a bal tenyerünkel, a marjánál lenyomjuk a földre.
Azonnal dícsérünk, jól van , okos kutya és adjuk a jutalomfalatot.

Hozzászólások száma: 2

Írta supererika gazdi (artúr), 2013. April 30. 20:08:01 #1398726

Pórázt kell használni hozzá, amivel rásegítünk és rögzítjük a kutyát, a jutalomfalatot pedig nem az újaim közt tartom hanem a becsukott markomban.Nyugodtan lehúzom a földre, a pórázzal lent tartom és ha lefeküdt, akkor nyitom ki a markom.Nem tudja idő előtt kilopni a falatot, ha a kezedbe akar harapni türelmetlenségében a csukott markoddal kicsit az orrára koppintasz.Gyorsan rájönnek mit akarsz és arra is, hogy csak akkor kap falatot, ha nyugodtan fekszik.Próbáld ki.

Írta Manguszta gazdi (Liz), 2013. April 29. 20:11:19 #1398471

Jól hangzik, de - a gyakorlatban nálunk ez így néz ki: Liz ül és majd' szétizgulja magát. (nem bír egyhelyben maradni, foxi...) A jutalomfalatot az orra elé tesszük, erre felpattan. Az jobb, ha az álla alá tesszük a jutis kezünket, de ha túl gyorsan csinálom, felpattan. Ha túl lassan, rácuppan a kezemre (felállva...) és megpróbálja kinyalni belőle a jutit... Lenyomni nem lehet, a legkisebb mozdulatra felpattan. A maximum, amit eddig elértünk, egy mélyguggolás...
Szóval folyton feláll. Ilyen felpattanós kutyával mit kell csinálni?