‹‹‹ vissza artúr adatlapjához vagy blogjaihoz

Írta supererika gazdi (artúr), 2011. January 26. 12:29:49 #13457

Apport tanítása-apportfával, 2., rész

3.,Megint következő lépés-leülteted a kutyát- fogd- a szájába adod az apportfát, majd elkezdesz hátrálni, hívod hogy hozzám, majd megálsz -ülj , ereszd és kapja a labdát------ezt a gyakorlatot csak akkor csináld vele, ha az előző feladat, simán megy neki, nem célom megutáltatni a kutyával az apportfát, a kényszerapportot meg csak profi kiképzőknek ajánlom-végszükség esetén.Viszont ez egy nagyon jó gyakorlat arra, hogy a kutya hozzád vigye az apportfát és leüljön vele-de nagyon fontos, mielőtt ezt csinálod, mindig csináld meg vele az előző szabad játékos apportozást.Így jó kedvel fogja csinálni a kutya, nem lesz neki kényszer.
4.,Aztán olyant is csinálj vele, hogy a szokásos szabad játékkal kezded, húzzuk-vonjuk az apportfát, majd ereszd!, ahogy elengedte a kutya , már el is dobod, DE! maximum egy-két lépésre és hátrálsz , hívod a kutyát hozzám!, amikor szalad feléd , akkor fogod a szájában az apportfát és megy a szabad játék megint és a madzagos labda.
5.,Lassan a végére érünk-ülteted a kutyát, eldobod az apportfát-ekkor elkezded tuningolni a kutyát-biztatod, ütögeted az oldalát, míg ki nem tépi magát a kezedből, akkor elengeded.
Ahogy felkapta az apportfát-hozd! és már hátrálsz is -és ha gyakoroltad vele amit idáig leírtam, akkor simán le tudod ültetni magad előtt és ereszteni is fog.
http://ebtrainingteam.ucoz.hu/index/apport_akadaly/0-41

Hozzászólások száma: 0