‹‹‹ vissza artúr adatlapjához vagy blogjaihoz

Írta supererika gazdi (artúr), 2011. January 28. 13:48:13 #13503

Fürkészés 2., rész.

Ja és innen jön még a java. Azt hinné az ember fia, hogy innen már könnyű, de itt kell elkezdeni variálni a labdákkal , hogy mikor jutalmazok és mikor nem , mert el kell jutnom odáig, hogy labda nélkül egy luftra lefürkéssze mind a hatot.
Elkezdem csökkenteni a labdákat, egyik-másik bújónál nem teszem ki, csak úgy csinálok, mintha letenném a labdát.Fürkészi a kutya a bújókat, hopp az egyiknél nincs labda, befékez a kutya, elkezdené keresni a labdát, de nem hagyom máris előveszek a zsebemből egyet és hívom is vele, hozzám, na, erre minden gond nélkül odaszalad, játszok vele egy kicsit és már küldöm is fürkészni.
Mindig más palánkoknál hagyok ki labdát, ne agyaljon a kutya, nem tudja mikor van és mikor nincs.
Amikor már nem probléma, ha valahol nincs labda, a következő szakaszba lépünk.

Nem hat palánkra fűrkészek, csak kettőre-miért pont kettőre.

Egyet simán megcsinál bármikor labda nélkül is, mert behívásnál mindig jutalmazom, de most kettők akarok összekötni úgy, hogy csak a legvégén lesz labda.
Felállunk a fürkészőkhöz , indítom, fürkész jobbra-szalad a kutya, megkerüli- hozzám -ahogy a közelembe ér kicsit csodálkozik, hogy nincs labda, de már küldöm is-fürkész balra-már megy is, ha véletlen megtorpan, mondom megint fürkész balra és ha kell szaladok is vele.
Ahogy megkerüli a második fürkészőt is már veszem elő a labdát és hozzámra kapja is.
Na, ez egy forduló pont, mert itt ha megérti a kutya a gyakorlatot, nagyon gyorsan le lehet vele fürkésztetni a hat palánkot labda nélkül is.
De, mint minden gyakorlásnál, mindig kap labdát, csak sosem tudja előre, hogy melyik fürkészőnél.
Ha nincs segéd egyik bújónál sem, nem szokott probléma lenni, mert nincs elvonó inger.


Hozzászólások száma: 0