‹‹‹ vissza artúr adatlapjához vagy blogjaihoz

Írta supererika gazdi (artúr), 2011. January 28. 14:02:06 #13505

Fürkészés-minden út Rómába vezet.

Szóval vasárnap voltam Sándorfalván és ahogy őv-nél beléptünk a kapun, már le is szedték a fejem.
Nem kellő eréllyel bántam a kutyával és minden szinten hozta a szokott formáját, amit megmutatták milyen kellő eréllyel, de azonnal használnom kellett a technikát.
Aztán még 5 percen belül több soron leszedték a fejem és le kellett csatolnom a hosszút és megfelelő technikával(középről indítva, fűrkészőnél fektetve , szöget zárva és behívás), majd amikor még egyszer(mert balfasz voltam) lecsapta a fürkészőt, a kutyát KELLŐ ERÉLLYEL!!! kellett visszavezetnem és újra indítanom.
Mivel a kutya már a hosszú segítségével megtanulta, hogy segéddel vagy anélkül , de az összes fürkészőt meg kell kerülnie és már nem a feladat megértése a gond a kutyánál, hanem mert én gyenge, balfasz gazda vagyok , Artúr keménységéhez; ezért mivel kellő eréllyel lebasztak , szakszóval megszívtam magam és belülről nyomtam a kutyát, így jöttem haza és ma már így gyakorlunk itthon-és bevált.
(Ja, a hosszúról akartam írni: mivel már a kutya érti a feladatott, a hosszúval és mert állandóan észrevétlen járt a kezem a pórázon és inkább idegeltem vele a kutyát, mint kontroláltam, továbbá, mert a kutya, már pontosan tudta, hogy meddig ér el a hosszú és mikor lép ki a hatósugaramból, szó szerint több kárt okoztam vele, mint hasznot).
Ezeket a lépcsőket végig kell járni-minden út Rómába vezet...
http://ebtrainingteam.ucoz.hu/index/furkeszes/0-43
http://www.youtube.com/watch?v=B8hgCmcM-lo

Hozzászólások száma: 0