‹‹‹ vissza Mexi adatlapjához vagy blogjaihoz

Írta berczy04 gazdi (Mexi), 2012. May 21. 15:44:29 #20600

A KIKÉPZÉS ELKEZDŐDÖTT (2.rész)

Hasítjuk a levegőt a pályán, kidugom kis fejem az ablakon, élvezem a száguldást. Hopp egy bogár, sebaj, fehérje, jó az!
Kisvártatva megérkezünk oda. ODA. Tudjátok, oda, a fészekbe. A Tűzró... hm... Szóval a Tűzr... ehh... Na, a TŰZRRrrrrrr.... Áááá. Na jó, kimondom. Anyához érkeztünk. ANYÁHOZ!
Itt tudtam meg azt a hírt, hogy a folytatás a kutyasuliban lesz. Hm... Kérdőn nézek apára, és ezt így hogy? Minek már az a hely nékem, mikor én vagyok a világ lejobban nevelt ebe? Kérdő nézésem lassan átvált vádlóba: - Apa! Mégis ezt miért? Mit tettem?

Bár nem kaptam egyértelmű választ, de jó megfigyelőként hamar kiviláglott, hogy itten nem én leszek pellengérre állítva, hanem Panka tesókám. No, így mán egészen más a leányzó fekvése ősök, Mexi bátor és nem tojik be attól, hogy Panci is kiképzést kap.
Szó ami szó, rá is fér, mert néha már kezdem azt hinni, hogy nem tiszteli képzett eb-béli mivoltomat. Odaperdülök mellé, és amolyan kissé bíztató, kissé gunyoros sztájl-ban tudtára hozom, hogy kisanyám, azé' ne tojj be!

A fenti kis közjáték után nekiveselkedünk és útrakelünk a suli felé. Én a legtermészetesebb nyugalmamban bámészkodom, hisz itt most már jó megfigyelőként veszek részt, és alkalomadtán felhívom tesókám figyelmét, ha netán rosszul csinálna valamit.

Megérkezésünkkor ért az első csapás, miszerint nem hogy jó megfigyelőként osztanám az eszet egyik sarokból, de még részt is kell vennem a foglalkozáson. Mi tagadás, nem voltam felkészülve, hogy nekem még kell ilyen megalázó szertartáson részt vennem, hisz abban a tudatban éltem gondtalan kutyaéletemet, hogy a kiképzési szamárlétra lefelső fokán állva már nem érhet képzési meglepetés, de mint oly' sokszor, megint felülírták magasfokú elképzeléseimet a kétlábúak.

3.rész:
http://www.bloki.hu/berczy04/mexi/blog/20601/a-kikepzes-elkezdodott-3resz?megtekint

Hozzászólások száma: 0